Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dolar ve Altın Piyasalarında Neler Olacak? Uzmanların Tahminleri

Dolar ve altın piyasalarındaki hareketlilik yatırımcıları endişelendiriyor. Uzmanlar, Mehmet Şimşek'in etkisinin devam edeceğini ve yeni faiz kararının alınacağı tarihin önemli bir etkiye sahip olacağını belirtiyor.

Yayın Tarihi: 06.06.2023 01:16
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dolar ve Altın Piyasalarında Neler Olacak? Uzmanların Tahminleri

Piyasalarda Dolar Korkusu Başladı! Uzman İsim O Tarihi Açıkladı

Dolar fiyatlarındaki artış sonrasında yatırımı olan vatandaşlar için uyarı geldi. Altın ve dolar piyasalarıyla ilgili olarak birçok uzmanın açıklamaları gelmeye devam ediyor. Türkiye'deki kritik seçimlerin tamamlanmasının ardından altın ve dolar piyasası hareketlendi ve yatırımcılar araştırma yapmaya başladı.

Mehmet Şimşek'in Etkisi Görülecek

Son günlerde borsada Mehmet Şimşek etkisinin gözlemlendiğini söyleyen Hatice Kolçak, yükseliş trendinin önümüzdeki günlerde devam edeceğini vurguladı. Mehmet Şimşek'in devir teslim töreninde yaptığı açıklamayı değerlendiren Hatice Kolçak, Türkiye'nin rasyonel bir ekonomiye dönmesinden başka bir seçeneği olmadığını ifade etti.

O Tarihe Dikkat

Dolar kurunun şu an için nasıl ilerleyeceği uzmanlar tarafından tam olarak belirtilemezken alınan yeni kararlar ve güncel durumlar fiyatları belirleyen ilk unsur olacak. Yeni faiz kararının alınacağı günü işaret eden uzmanlar nasıl bir yol izleneceği konusunda bu tarihin etkisinin çokça olacağı belirtildi.

Borsada Yükseliş Beklentisi

Hatice Kolçak, Mehmet Şimşek'in açıklamaları üzerine borsanın durumunu değerlendirdi ve beklentilerin satın alındığını ve gerçekleştiğini belirtti. Borsada yükseliş beklentisi taşıyan Kolçak, 5200 seviyesinin üzerinde hız beklediğini ve 5.000 seviyesinin altında risk olduğunu vurguladı.