Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dolar/TL Kurunda Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yukarı yönlü hareketini hızlandıran dolar/TL kurunda bu sabah hareketli saatler yaşanıyor. Dolar/TL 23,15'in, Euro/TL ise 25 liranın üzerini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı.

Yayın Tarihi: 09.06.2023 01:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dolar/TL Kurunda Tüm Zamanların Rekoru Kırıldı

Dolar Ne Kadar Oldu? Piyasalar Yangın Yeri...

Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yukarı yönlü hareketini hızlandıran dolar/TL kurunda bu sabah hareketli saatler yaşanıyor. Dolar/TL 23,15'in, Euro/TL ise 25 liranın üzerini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Dolar/TL kamu kontrollü bir yapı ile seçim öncesindeki dar bantta işlem gördüğü yatay seyirden tamamen uzaklaşırken, TL bugün dolar karşısında güne yüzde 7'nin üzerinde değer kaybı ile başladı.

Değer kayıpları sürecek mi?

Reuters'a bilgi veren bankacılar, kamunun yön belirleyici olduğu ve rezervler ile seçim öncesi olması gerekenden daha değerli tutulan TL'nin normalleşme sinyalleri ile değer kaybettiğini, değer kayıplarının devam edebileceğini belirtiyorlar.

Altın ve Dolar Yükselmeye Devam Eder mi?

Kamunun yön belirleyici olmadığı ülkenin risk priminde ise TL'deki "normalleşme sinyalleri içeren" değer kayıplarına rağmen belirgin düşüşler yaşanıyor. Piyasalar önce ekonomi kadroları atamalarını ardından ise uygulanacak politikaların netleşmesi sürecini bekliyorlar.

Gözler Şimşek döneminde alınacak kararlarda

Erdoğan'ın alışılagelmiş ekonomi politikalarına daha önce de yöneldiği ancak hızlı bir şekilde karar değiştirdiğine de dikkat çeken analistler bu kapsamda Şimşek'e ne kadar bağımsızlık tanınacağına ve görevde kalacağı sürenin de önemine vurgu yapıyorlar.

Dolar rekor üstüne rekor kırdı, ekonomist Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken yorum geldi: 'Nas Ekonomi Modelinin sonucu: Duvar'

Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,58, 28 Mayıs'taki seçimlerden önce ise 19,97 seviyesindeydi.