Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Fransa'daki LGBT Temalı Canlandırmaya Sert Tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Paris Olimpiyatları açılışında LGBT temalı İsa canlandırmasını kınadı.

Yayın Tarihi: 29.07.2024 00:15
Güncelleme Tarihi: 29.07.2024 00:15

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Fransa'daki LGBT Temalı Canlandırmaya Sert Tepki

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Sert Açıklama

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde, Hazreti İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun LGBT temalarıyla canlandırılması büyük bir tepkiye yol açtı.

Dinlere ve Kutsallara Saygı Çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, bu durumu şiddetle kınayarak, yaptığı yazılı açıklamada, etkinliklerdeki görüntülerin birçok inanç sahibi vatandaşta büyük rahatsızlık yarattığını belirtti. Açıklamada, dinlere ve kutsallara saygı gösterilmesi gerektiği vurgulandı.

Ahlaki Çöküşe Dikkat Çekildi

Yapılan açıklamada, açılış töreninde sergilenenlerin "Hazreti İsa ve havarilerine, dinlere ve peygamberlere yönelik açık ve ağır bir hakaret" olarak değerlendirildi. Dünya Müslüman Alimler Birliği, bu olayın "benzeri görülmemiş bir ahlaki çöküşü ve manevi değerlerin ihlalini temsil ettiğini" ifade etti.

Toplumların Bozulmasına Yol Açacağı Uyarısı

Açıklamada, Batı dünyasında manevi ve ahlaki değerlerin terk edilmesi, ailenin dağılması ve insani ilişkilerin önemsenmemesi gibi sorunlara dikkat çekilerek, bu durumun toplumları olumsuz yönde etkileyeceği belirtildi. Böylelikle, semavi dinler ve aklı selim bireyler tarafından bu tür tutumların reddedileceği kaydedildi.