Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Bahreyn, Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Yarından itibaren 71 ülke ve 3 bin 687 sporcu yarışacak.

Yayın Tarihi: 23.10.2024 10:57
Güncelleme Tarihi: 23.10.2024 10:57

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları Bahreyn'de Başlıyor

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da gerçekleştiriliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, organizasyonun resmi açılış töreni yarın yapılacak. Oyunlar, 31 Ekim'de sona erecek.

3 Bin 687 Sporcu 71 Ülkeden Katılıyor

Toplam 26 branşta düzenlenecek bu büyük etkinliğe, 71 ülkeden 3 bin 687 sporcu katılacak. Türkiye, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okul sporları kapsamında şampiyon olan sporcularıyla temsil edilecek. Ülkemizi temsil edecek sporcular arasında, artistik cimnastik, atletizm, badminton, güreş, judo, okçuluk, tenis, tekvando, yüzme ve para yüzme branşlarından başarılı isimler bulunuyor.

Bakan Osman Aşkın Bak'tan Başarı Dilekleri

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, etkinlikte mücadele edecek milli sporculara başarı dileklerini iletti. Bakan Bak, “Bahreyn'de yapılacak Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları'nda mücadele edecek sporcularımızın bizleri gururlandıracak sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Ülkemizi temsil edecek milli sporcularımıza canıgönülden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Okul Sporlarının Önemi

Bakan Bak, okul ve sporun birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu belirtti. Spor yapan çocukların disiplinli ve çalışkan hale geldiğini, bu durumun ders başarısını olumlu etkilediğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliği yaparak, öğrencilerin spor kültürü kazanmasını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Daha önceki etkinliklerde olduğu gibi, 81 ildeki öğrencileri 77 spor branşında bir araya getirerek onları müsabakalara hazırlamak ve turnuvalar düzenlemek için büyük bir emek sarf edildiğinin altını çizen Bak, bakanlık çalışanları, antrenörler, öğretmenler, idareciler ve sporcu ailelerini tebrik etti.

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele...

Dünya Okul Sporları Yaz Oyunları, Bahreyn'in başkenti Manama'da yapılacak. Organizasyonda mücadele edecek milli sporcular, bu ülkeye gitti.