E-Fatura Dönemi Başlıyor
Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yapılan değişikliklerle birçok sektörde e-fatura kullanımı zorunlu hale geliyor. 2023 ve sonrası için belirlenen satış hasılatı tutarlarına göre işletmelerin e-faturaya geçiş tarihleri de belirlendi. E-fatura kullanımı, kâğıt faturaların yerini alarak işlemleri daha pratik ve çevre dostu hale getiriyor.
Zorunlu Geçiş Tarihleri
2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve sonrası için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler zorunlu olarak e-faturaya geçeceklerdir. E-ticaret faaliyetinde bulunan mükellefler için ise 2022 ve sonrası için 500 bin TL ve üzeri brüt satış hasılatı tutarı belirlenmiştir. Bu işletmelerin e-faturaya geçiş tarihi 1 Temmuz 2023 olarak belirlenmiştir. E-defter uygulamasına geçiş tarihi ise 1 Ocak 2024'tür.
E-Fatura'nın Avantajları
E-fatura kullanımı işlemleri hızlandırarak iş verimini artırırken, kâğıt, mürekkep ve basım maliyetlerini ortadan kaldırarak doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlar. Ayrıca e-fatura'yı tercih eden müşteriler, yer ve zaman fark etmeksizin diledikleri yerden e-fatura oluşturup iletebilirler. E-fatura'lar 10 yıl boyunca saklanabilir ve diledikleri zaman erişebilirler.
KolayBi' Jet Hizmeti
KolayBi' Jet hizmeti, e-fatura kullanımına geçecek işletmelerin satış ve fatura yönetimini kolaylaştırır. Arayüzü sade ve kullanışlıdır ve KOBİ'ler hızlıca e-fatura entegrasyonunu tamamlayıp fatura kesmeye başlayabilirler.