Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de sivil toplum kuruluşları, ölüm olaylarına yol açan yenidoğan çetesini protesto etti.

Yayın Tarihi: 22.10.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 22.10.2024 10:02

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de Yenidoğan Çetesi Protestosu

Edirne'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, "Yenidoğan çetesi" olarak bilinen olayları protesto etti. Protesto, Saraçlar Caddesi'nde gerçekleşti.

Sivil toplum temsilcileri, bebek ölümlerine sebep olan kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, burada yaptığı konuşmada, "acımasız bir vahşetle" karşılaşıldığını ve hayatın yeni başladığı bebeklerin beşeri bir çıkar için yok edildiğini vurguladı.

Ercin, bebeklerin hayati tehlikesi bulunduğu anlarda donanımlı devlet hastaneleri yerine özel hastanelere gönderilmesinin ciddi sorunlar doğurduğunu belirtti. Ercin, "Bu duruma karışan hastanelerin sahipleri ve diğer personellerinin durumdan habersiz olduğunu düşünmekte zorlanıyoruz. Suçu görüp kayıtsız kalanlar da en az suçu işleyenler kadar suçludur," dedi.

Denetimlerin artırılması gerekliliğini dile getiren Ercin, mevcut sağlık çalışanlarının etik ve vicdan sahibi olduğuna inandıklarını belirtti.

Edirne Emek Platformu ve Tabip Odası'nın Açıklamaları

Protestoda Edirne Emek Platformu adına söz alan Dr. Utku Okçu, yaşanan olayların insanlık değerleri ile bağdaşmadığını ifade etti. Okçu, hekimlik mesleğinin onuruna leke sürenlerin gereken cezaları alması için titiz çalışma yürüteceklerini belirtti.

Okçu ayrıca, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinde özveriyle çalışan hekim ve sağlık çalışanlarının işlerini olumsuz etkileyen bu durumdan dolayı derin bir öfke hissettiklerini belirtti. "Adalet bekliyoruz ve yeni bir sağlıkta şiddet dalgası oluşmasına engel olmamız gerektiğinin de bilincindeyiz," diye ekledi.

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin...

Edirne'de, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bebeklerin ölümüne neden olan "Yenidoğan çetesi"ni protesto etti. Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nur Yılmaz Ercin, protestoda açıklama yaptı.