Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Dolar Yorumu: 'Yukarı Hareket Şaşırtıcı Değil'

Ekonomist Özgür Demirtaş, dolar TL kuru için yaptığı açıklamada, yukarı hareketin şaşırtıcı olmadığını belirtti. Piyasalar normalleşme sürecine geçişin ilk sinyallerini aldı.

Yayın Tarihi: 06.06.2023 15:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Dolar Yorumu: 'Yukarı Hareket Şaşırtıcı Değil'

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan Dolar Yorumu

Ekonominin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Özgür Demirtaş, dolar TL kuru için yaptığı açıklamada, yukarı hareketin şaşırtıcı olmadığını belirtti. Doların suni olarak baskılandığını ve ederinin daha yüksek olduğunu ifade eden Demirtaş, baskılamanın azalmasıyla birlikte ederine gittiğini söyledi.

Piyasalar Seçimlerin Sonuçlanmasıyla Hareketleniyor

6 Haziran'da döviz kurunda rekor seviyeler görüldü. Euro'nun 23 lirayı aşmasıyla birlikte piyasalar normalleşme sürecine geçişin ilk sinyallerini aldı. Şimdi ise piyasalar, bankacılık ve sermaye piyasaları düzenleme kurumları, Türkiye Varlık Fonu ve kamu bankaları yönetimlerindeki değişiklikleri bekliyor.

Kabinenin Gündemi Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TCMB başkanlığına atayacağı isimler ve uygulanacak politikalar piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. Atamaların ardından ise TCMB'nin orta vadeli programı öne çıkması beklenen metinler arasında yer alacak.