Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Yeni Fikirler Partisi Tarafından Yeniden Aday Gösterildi

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Yeni Fikirler Partisi tarafından gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde tekrar aday gösterildi. Bukele'nin adaylığına yönelik itirazlar olmasına rağmen Yeni Fikirler Partisi, hukukçuların ve muhalefetin itirazlarını dikkate almadı. Bukele'nin adaylığı, Yargıtay'ın ve seçim mahkemesinin izin vermesiyle kesinleşti. El Salvador'da OHAL nedeniyle eleştirilen Bukele, suç oranlarını düşürmek amacıyla OHAL ilan etmiş ve temel hakların askıya alınması eleştirilere yol açmıştır.

Yayın Tarihi: 10.07.2023 17:55
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Yeni Fikirler Partisi Tarafından Yeniden Aday Gösterildi

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Yeni Fikirler Partisi tarafından gelecek yıl yapılacak genel seçimlerde tekrar aday gösterildi.

Bukele'nin adaylığı, hukukçular ve muhalefetin anayasaya uygun olmadığı yönündeki itirazlarına rağmen Yeni Fikirler Partisi tarafından kabul edildi. Parti, 4 Şubat 2024'te yapılacak genel seçimlerde Bukele'yi aday gösterdi. Ayrıca mevcut Başkan Yardımcısı Felix Ulloa da seçimlerde başkan yardımcılığı için yarışacak.

Bukele'nin adaylığına yönelik itirazlar, anayasanın bazı maddelerinin ihlal edileceği gerekçesiyle yapılmaktadır. Ancak Yargıtay'ın ve seçim mahkemesinin adaylığa izin vermesiyle birlikte Bukele'nin adaylığı kesinleşmiştir.

El Salvador'da OHAL nedeniyle eleştirilen Bukele, çetelerin gücü nedeniyle ciddi güvenlik sorunları yaşanan ülkede suç oranlarını düşürmek amacıyla OHAL ilan etmiş ve temel hakların bir yılı aşkın süredir askıya alınması eleştirilere yol açmıştır.