Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekli Maaş Zammı Takvimi Açıklandı

Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgilere göre emeklilere maaş zammı takviminin netleştiğine yer verildi. Emeklilere maaş zammında Kasım ayı işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası başlayan çalışmalar hızlandı. TBMM'nin 1 Ekim tarihinde açılmasından sonra çalışmaların hızlandığını bildiren Dirice, Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının emekli zammı için düğmeye bastığı ve en düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesi ile en geç Kasım ayında yeniden belirleyeceğini bildirdi.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 15:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Emekli Maaş Zammı Takvimi Açıklandı

Son dakika: Emekli maaş zammı takvimini açıkladı

Emeklilerle ilgili son dakika haberi geldi. Sabah Gazetesi'nin son dakika olarak aktardığı bilgilere göre emeklilere maaş zammı takviminin netleştiğine yer verildi.

Sabah'tan MEte Dirice'nin az önce aktardığı bilgilere göre emeklilere maaş zammında Kasım ayı işaret edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası başlayan çalışmalar hızlandı. TBMM'nin 1 Ekim tarihinde açılmasından sonra çalışmaların hızlandığını bildiren Dirice, Çalışma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığının emekli zammı için düğmeye bastığı ve en düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesi ile en geç Kasım ayında yeniden belirleyeceğini bildirdi.

Emekli zammının Kasım ayında belli olacağını bildiren Dirice, taslak çalışmanın ortaya konulacağını söyleyerek sürecin şu şekilde işleyeceğini aktardı: Bütçe çalışmasından sonra emeklilerin maaş zammı için taslak çalışma hazırlanacak ve metin ortaya konulacak. Daha sonra metin kanun teklifi haline getirilerek TBMM'ye sunulacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelecek kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak. Komisyondan geçecek teklif TBMM Genel Kuruluna gelecek. Genel kurulda vekillerin üzerinde görüşeceği kanun teklifi oylanacak ve kabul edilmesi durumunda meclisten geçecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile birlikte Resmi Gazete'de yayınlanacak ve yürürlüğe girecek.

Kasım ayında meclise gelecek düzenleme ile emekli maaşlarının artacağı, Ocak ayında 6 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte yeni yıl zammının netleşeceği ve emekli maaşlarında yeniden bir artış olacağı bildirildi. Kasım ayındaki artışın kök maaşlara seyyanen bir zam olması bekleniyor. Ocak ayında ise her 6 ayda bir gelen enflasyon zammı gelecek.

Süreçten haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın ve mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.