Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emeklileri İhya Edecek Rakam Duyuruldu: En Düşük Emekli Maaşı 14 Bin 400 TL Olabilir!

Emekli maaşlarına ek zam beklentisi devam ederken, en düşük emekli maaşı için rakam geldi. Türkiye’de bulunan yaklaşık 16 milyon emeklinin beklediği ek zamma ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. En düşük emekli maaşının 14 bin 400 TL olabileceği öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 04.10.2023 19:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Emeklileri İhya Edecek Rakam Duyuruldu: En Düşük Emekli Maaşı 14 Bin 400 TL Olabilir!

Emekli maaşlarına ek zam beklentisi devam ederken, en düşük emekli maaşı için rakam geldi.

Türkiye’de bulunan yaklaşık 16 milyon emeklinin beklediği ek zamma ilişkin ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışına işaret edilen ek zam tarihi için işaret edilen dönem de geldi. 1 Ekim 2023 tarihi itibariyle yeni yasama dönemine başlayan TBMM’nin düzenlemeyi görüşüp görüşmeyeceği merak edilirken; gözlerin TBMM’ye döndüğü şu günlerde en düşük emekli maaşına ilişkin de yeni bir açıklama geldi.

Emekli maaşına ilişkin gerçekleştirilen yeni açıklamayla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli olan SSK (4A), Bağ-Kur (4B) ve Emekli Sandığı (4C) emeklileri ilgilendiren yeni rakamlar ortaya çıktı. Eylül ayı enflasyonun belirlenmesinden sonra gelen bu açıklama kapsamında en düşük emekli maaşına ilişkin yeni bir rakam yer alırken, ek zamla birlikte bu rakama ulaşılabileceği öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’yle ilgili bir etkinlikte sinyalini verdiği ek zamma ilişkin açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan da gelmişti. Bir düzenleme hakkında çalıştıklarını bildiren Bakan Işıkhan, ek zam için tarih sorulduğunda ise TBMM’nin yeniden faaliyete geçeceği ekim ayına işaret etmişti. Şimdilerde TBMM’nin faaliyete geçmesiyle emekliler ek zam alıp almayacağını merak ederken, Ankara kulislerinden yeni bir açıklama geldi. Bu kulis bilgide en düşük emekli maaşına ilişkin yeni bir rakam yer aldı.

Birçok uzman en düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye çıkacağını ve bu yükselişin ek zamla birlikte kök maaşa geleceğini öngörüyordu. Ancak yeni gelen kulis bilgiye göre, en düşük emekli maaşı için 14 bin 400 TL bandı konuşulmaya başlandı. Bu banda emeklilerin ne zaman erişeceği henüz bilinmezken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Emekliler için belirlenecek olan en düşük emekli maaşının önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.