Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekliye Yeni Zam Ne Zaman Açıklanacak?

Temmuz ayında açıklanan düşük zam oranı sonrası yıl bitmeden gözler Ocak ayında açıklanacak olan emekliye yeni zamma çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşanan mağduriyetlerden haberdar olduklarını belirterek, emekli ücretlerine yapılacak ek zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldıklarını ve Meclis açılır açılmaz harekete geçeceklerini ifade etti. Emeklilere yapılacak artış için Ekim ayının işaret edilmesiyle birlikte Ankara kulislerinde "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı. SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız.Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 b

Yayın Tarihi: 02.09.2023 14:36
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Emekliye Yeni Zam Ne Zaman Açıklanacak?

Temmuz ayında açıklanan düşük zam oranı sonrası yıl bitmeden gözler Ocak ayında açıklanacak olan emekliye yeni zamma çevrildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşanan mağduriyetlerden haberdar olduklarını belirterek, emekli ücretlerine yapılacak ek zam için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat aldıklarını ve Meclis açılır açılmaz harekete geçeceklerini ifade etti.

1 Ekim'e kadar kapalı olacak Meclis için çağrıda bulunan emekliler, acil şekilde TBMM'nin toplanmasını ve emekli maaşlarında yapılacak artışı yasalaştırmasını talep etti.

Muhalefet partilerinden emeklilerin talebine olumlu yanıt gelmesine karşın AKP ve MHP cephesi, geçtiğimiz aylarda acil şekilde toplanan TBMM oturumunda emekli zammına olumsuz yanıt vermişti.

Ne Kadar Olacak?

Emeklilere yapılacak artış için Ekim ayının işaret edilmesiyle birlikte Ankara kulislerinde "En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?" sorusuna yanıt aranmaya başlandı. SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya “Sadece temmuz ayının enflasyonunu görüyoruz. Temmuz ayında, ağustosta 9.90 olarak tek hanede kalma olasılığı yüksek, dolayısıyla biz nereye bakacağız eylül ayına bakacağız, eylül ayında da muhtemelen ikili rakama çıkacağız bu senaryoya göre 4 aylık enflasyon 29.71 rakamı ile karşı karşıya kalacağız.Taban aylık uygulaması yapılıp 10 bine de çıkarılabilir enflasyon rakamlarına bakılıp cumhurbaşkanının talimatı ile 9 bin 728 liraya çıkarılabilir. Muhtemelen eylül sonu ekim başı için zam durumu söz konusu olabilir” şeklinde yanıt verdi.

Kimler Faydalanabilecek?

Halihazırda Temmuz ayında kök maaşlara yüzde 25'lik artış getiren hükümetin, Ekim ayında yapılacak ek zammı yalnızca en düşük emekli maaşına getirmesi bekleniyor. Seyyanen yaşanacak artıştan kök maaşı 7500 liranın üzerinde olan vatandaşların yararlanması beklenmezken, tüm emeklileri kapsayacak zammın Ocak ayında yapılacağı tahmin edilmekte.