Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erbakan'dan ABD'ye Netanyahu Tepkisi: "Utanç Verici Alçaklık"

Fatih Erbakan, ABD Kongresi'nde Netanyahu'nun konuşmasını kınadı ve tarihi suçlara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 15:02
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 15:02

Erbakan'dan ABD'ye Netanyahu Tepkisi: "Utanç Verici Alçaklık"

Erbakan, ABD Kongresi'ndeki Alçaklığı Kınadı

Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ABD Kongresi’ndeki konuşmasını sert bir şekilde eleştirdi. Erbakan, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, "ABD Kongresi'nde sergilenen alçaklık gösterisi, insanlık adına utanç vericidir" ifadesini kullandı.

ABD’nin Tarihi Suçlarla Dolu

Erbakan, açıklamalarında Amerika Birleşik Devletleri'nin tarihinin soykırım suçlarıyla dolu olduğuna dikkat çekerek, yakın dönemde Irak’ta 1 milyon sivilin katledildiğini belirtti ve "Bir soykırımcının alkışlanmasına aklı başında olan hiç kimse şaşırmaz" dedi.

Necmettin Erbakan'ın Mücadelesi

Erbakan, yaşananların merhum lider Necmettin Erbakan'ın yıllar süren siyonizm karşıtı mücadelesini hatırlattığını vurguladı. "ABD yönetimi siyonizmin emrindedir" diyerek, "ABD bizim müttefikimiz ve stratejik ortağımız olamaz" ifadeleriyle bunun doğruluğunu bir kez daha ortaya koydu.

D-60 Hedefi ve Uyanma Çağrısı

Fatih Erbakan, Türkiye’nin mutlaka D-60 hedefine ulaşması gerektiğini belirterek, konunun hayati öneme sahip olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Bize ne Amerika'dan" diyerek bu zihniyetten medet umanları hızlı bir şekilde uyanmaya davet etti. Uyarılarının, ulusal meselelerde ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermek amacıyla, kamuoyunu bilinçlenmeye teşvik etti.