Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erciyes'te Yüksek İrtifa Tenis Kampı

Yerli ve yabancı tenisçiler, Erciyes Dağı'nda yüksek irtifa tenis kampında güç topluyor.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 12:22
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 12:22

Erciyes'te Yüksek İrtifa Tenis Kampı

Erciyes'te Yüksek İrtifa Tenis Kampı

Erciyes Kayak Merkezi, yerli ve yabancı tenisçilerin güç depoladığı Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarına ev sahipliği yapıyor. Sporcular, Erciyes Dağı'nın 2300 metre yüksekliğindeki kortlarda hazırlık yapıyorlar.

Berfu Cengiz: "Yüksek Rakımın Faydaları Var"

Avustralya Açık elemelerine hazırlanan milli tenisçi Berfu Cengiz, merkezde düzenlenen ITF Uluslararası Tenis Turnuvası'na katılmak için Kayseri'de bulunduğunu belirtti. Cengiz, "Yüksek rakımda yaptığım antrenmanların vücuduma daha iyi dayanıklılık kazandırdığını düşünüyorum. Burada iyi bir şekilde hazırlandım. Diğer turnuvalarda daha rahat performans göstereceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Anastasiia Gureva: "2300 Metre Gerçekten Zorlayıcı"

Rus tenisçi Anastasiia Gureva, burada ilk kez bu kadar yüksekte tenis oynadığını belirtti. "Sadece Rusya'da 1200 metrede bir kamp yapmıştım, 2300 metre gerçekten çok zorlayıcı. Ancak burası yüksek irtifada güç toplayarak deniz seviyesinde daha hazır yarışmalara katılma şansı veriyor." ifadelerini kullandı.

Deniz Dilek: "Burası Türkiye'de Bir İlk"

Başka bir kamp yapan tenisçi Deniz Dilek de, "Burada yaşadığımız deneyimler, mental ve fiziksel olarak bize zorlukları öğretiyor. Antalya'da yapacağım müsabakalara buradan kazandığım deneyimlerin yardımcı olacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı...

Erciyes Kayak Merkezi'nde kurulan Türkiye'nin ilk yüksek irtifa tenis kortlarında yerli ve yabancı sporcular güç depoluyor. Tenisçiler, Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2 bin 300 rakımda kurulan kortlarda performanslarını artırmak için kamp yapıyor.