Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erdoğan-Miçotakis Görüşmesi Öncesi Yunan Medyasından İddialar

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'in Türkiye ziyaretinin ardından gözler gelecek hafta New York'ta gerçekleşecek Erdoğan-Miçotakis görüşmesine çevrildi. Yunan medyası, iki liderin görüşmesinden siyasi diyaloğun sonraki adımlarının atılmasını beklediğini yazdı. Ayrıca, Erdoğan ve Miçotakis'in Yılmaz-Papoulias Mutabakat Belgesi'ni uzatmayı gündemine aldığı ve ticaret anlaşmalarının masaya gelebileceği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 12.09.2023 09:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Erdoğan-Miçotakis Görüşmesi Öncesi Yunan Medyasından İddialar

Gelecek Hafta New York'ta Kritik Görüşme

Geçen hafta Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis’in Türkiye’ye gelerek mevkidaşı Hakan Fidan ile görüşmesi sonrasında gözler gelecek hafta New York’ta yapılacak Erdoğan-Miçotakis görüşmesinde…

Siyasi Diyaloğun Sonraki Adımları

Yunan medyası, iki liderin görüşmesinden siyasi diyaloğun sonraki adımlarının atılmasının beklendiğini aktardı. Türklerin kıta sahanlığı, hava sahası ihlalleri ve Trakya’daki azınlıklar gibi konuların gündeme gelebileceği belirtildi.

Mutabakat Belgesi Uzatılacak

Erdoğan ve Miçotakis’in 1987 yılında imzalanan Yılmaz-Papoulias Mutabakat Belgesi’ni yıl sonuna kadar uzatmayı gündemine aldığı iddia edildi. Bu sayede Ege’deki sakinliğin daha kalıcı olması için güçlü ve sembolik bir mesaj gönderileceği ifade edildi.

Ufak Zaferler ve Yakınlaşma

Bazı diplomatik kaynaklar, görüşmede pozitif bir ajandanın gündeme geleceğini ve her iki tarafın da birbirine yakınlaşmasının hedeflendiğini duyurdu. İki liderin ufak zaferler elde ederek ortak noktalarda anlaşmaya varması bekleniyor.

Ticaret Anlaşmaları Masaya Gelebilir

Yunan medyası, 17 Ekim’de Atina’da gerçekleşecek dışişleri bakanları yardımcılarının görüşmesinde bazı ticaret anlaşmalarının masaya gelebileceğini de aktardı.