Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Erdoğan'ın Hamas Çıkışının Perde Arkası Ortaya Çıktı! 10 Günde Ne Oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas terör örgütü olmadığını söylemesinin arkasında, 10 günlük nekahat döneminin etkisi olduğu iddia ediliyor. Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı duygusal çıkışın konuşma metninde olmadığı ve bu çıkışın 10 günlük dinlenme döneminden kaynaklandığı belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 09:14
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Erdoğan'ın Hamas Çıkışının Perde Arkası Ortaya Çıktı! 10 Günde Ne Oldu?

Erdoğan'ın Hamas Çıkışının Perde Arkası Ortaya Çıktı! 10 Günde Ne Oldu?

Erdoğan'ın dünyada yankılanan 'Hamas terör örgütü değil' çıkışının arkasında, 10 günlük nekahat döneminin etkisi olduğu iddia ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İsrail'i sert bir dille eleştirdi, 'Hamas terör örgütü değil, kurtuluş ve mücahitler grubudur' dedi. Erdoğan'ın açıklaması ABD'de yankılandı.

Erdoğan'ın çıkışının kurmaylarını da şaşırttığı yorumları yapıldı. Gazeteci Nuray Babacan, Gazete Pencere'deki yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Hamas terör örgütü değildir' çıkışının perde arkasını yazdı.

Babacan'ın yazısının ilgili bölümleri şöyle:

'Türkiye’nin, Gazze savaşındaki tutumu ve sonuçları hem genel siyasetin hem de AKP’nin gündeminde. Şimdi durumu toparlama süreci yaşanıyor, dış politika ve ekonomik sonuçlarına kafa yoruluyor. Bu noktaya nasıl gelindiği de sohbetlerin ana konusu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın grup konuşmasındaki, 'Hamas terör örgütü değildir', 'mücahit örgüt' ve 'bir gece ansızın gelebiliriz' ifadelerinin metinde olmadığı da ortaya çıktı. Erdoğan’ın bu duygusal çıkışında, 10 günlük 'nekahat' döneminin etkisi olduğunu söyleyenler var.

AKP’lileri bile şaşkına çeviren ve ileri bulunan bu sözlerin konuşma metninde olmadığını söyleyenler, Erdoğan’ın grup toplantısından öncesindeki 10 gün boyunca İstanbul’da 'dinleniyor' dedikleri döneme vurgu yapıyorlar. Aileyle oldukça yakın geçen bu dönemde, Erdoğan’ın operasyon geçirdiği konuşuluyordu. Bu doğru çıktı. Erdoğan’ın prostat operasyonu geçirdiği ve basit bir müdahale olduğu iddia ediliyor.

Bu dönemde, İstanbul’da görüştüğü muhafazakar çevre, ailenin bir grubunun kendisine sık sık Gazze’yle ilgili duygusal yorumlar yapması ve hatta Türkiye’nin gündemine Mavi Marmara organizasyonuyla bela eden İHH (İnsanı Yardım Vakfı) yönetimiyle yaptığı görüşmelerin etkisi olduğu anlatılıyor. Bunları aktaranlar AKP’liler; ne kadar doğrudur bilinmez, ama devlet politikasına, devlet dışı unsurların yön verdiğini düşünmek bile rahatsız edici.'