Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Eris Varyantı Türkiye'de Görüldü: Prof. Dr. Oytun Erbaş Açıklama Yaptı

Koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan Eris varyantı Türkiye'de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kapanma ve toplu aşılama olmayacağını açıkladı. Prof. Dr. Oytun Erbaş Eris varyantı hakkında bilgi verdi ve hastalığın belirtilerini anlattı. Eris varyantı Covid-19'a benzer belirtiler gösteriyor ve ağızda yara yapabiliyor. Ayrıca mide bulantısı da yapıyor. Covid-19 kalbe zarar veren zehirli bir proteine sahip. Aşılar yoğun hastalıktan koruyabilir. Covid-19 geçiren insanlar uzun süreli hastalıklarla karşılaşabilir. Tuzlu suyla burun temizliği önemli. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Gerçek sayının bunun üzerinde olduğu belirtiliyor. Eris varyantı daha hafif seyirli. Aşıların güncellenerek yapılması faydalı olabilir. Grip aşısı da yapılmalı. Grip salgınları arttı. En çok görülen semptomlar kas ağrısı, ateş, halsizlik ve ishal. Risk grupları maske takabilir.

Yayın Tarihi: 05.10.2023 16:38
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Eris Varyantı Türkiye'de Görüldü: Prof. Dr. Oytun Erbaş Açıklama Yaptı

Koronavirüsün Mutasyona Uğramış Hali Eris Varyantı Türkiye'de Görüldü

Koronavirüsün mutasyona uğramış hali olan Eris varyantı, Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapanma ve toplu aşılama olmayacağını açıkladı. Ancak Prof. Dr. Oytun Erbaş, Eris varyantı hakkında bilgi vererek hastalığın belirtilerini anlattı. Eris varyantının Covid-19'a benzer belirtiler gösterdiğini ve ağızda yara yapabildiğini söyleyen Erbaş, ayrıca mide bulantısı da yaptığını ifade etti. Covid-19'un kalbe zarar veren zehirli bir proteine sahip olduğunu belirten Erbaş, aşıların yoğun hastalıktan koruyabileceğini ve bazı kesimlerde sorun yaratabileceğini söyledi. Covid-19 geçiren insanların kafalarını toplayamadığını ve uzun süreli hastalıklarla karşılaşabileceğini belirten Erbaş, tuzlu suyla burun temizliğinin önemine dikkat çekti.

Eris Varyantı ve Grip Virüsü Arasındaki Farkı Nasıl Anlayabiliriz?

Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantının Türkiye'de 9 kişide görüldüğünü açıkladı. Ancak Prof. Dr. Önder Ergönül, gerçek sayının bunun çok üzerinde olduğunu belirtti. Eris varyantının daha hafif seyirli olduğunu söyleyen Ergönül, korkulacak bir durum olmadığını ifade etti. Ayrıca Ergönül, aşıların güncellenerek yapılmasının faydalı olabileceğini ve grip aşısının da yapılması gerektiğini belirtti. Grip salgınlarının arttığı bu dönemde en çok görülen semptomların kas ağrısı, ateş, halsizlik ve ishal olduğunu söyleyen Ergönül, risk gruplarında olanların maske takması önerisinde bulundu.