Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ermenistan-Azerbaycan Görüşmesi İptal Edildi

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Nikol Paşinyan arasında bu ay Belçika'nın başkenti Brüksel'de yapılması planlanan görüşmenin, Bakü'nün çekilme kararı sonrası iptal edildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 26.10.2023 02:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ermenistan-Azerbaycan Görüşmesi İptal Edildi

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in görüşeceği Brüksel'deki toplantı iptal edildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ı kaynak gösteren Rus haber ajansı TASS'a göre, toplantı 'Bakü'nün çekilme kararı' nedeniyle yapılmayacak.

Başkent Erivan'da Kanadalı mevkidaşı Melanie Joly ile basın toplantısı düzenleyen Mirzoyan konuyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledl: 'Kimin (toplantı için) vakit bulamadığını soruyorsunuz, tabi ki Azerbaycan'ın cumhurbaşkanı. Umarım sorun gerçekten zaman bulmakla ilgilidir. Ermenistan bu görüşmeye katılmaya hazır'.

İki liderin görüşeceği toplantının bu ayın sonunda yapılması planlanıyordu. Taraflar, Dağlık Karabağ'da yıllardır süren ithilafı sonlandırmak için barış anlaşması imzalamaya hazır olduklarını açıklasa da liderler tokalaşmak için henüz masaya oturmuş değil. Aliyev, Paşinyan ile 5 Ekim'de İspanya'nın Granada kentinde planlanan görüşmeye katılmayı da reddetmişti.

5 ülkenin dışişleri bakanları Dağlık Karabağ'ı görüştü

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mirzoyan, bölgede yaşanan son sıcak çatışmalardan sonra ilk kez Azerbaycanlı mevkidaşı ile pazartesi günü İran'da bir araya geldi. İran, Türkiye ve Rusya'dan da dışişleri bakanlarının yer aldığı toplantının ardından, Rus bakan Sergey Lavrov ihtilafın büyük ölçüde çözüldüğünü, geriye barış anlaşmasının hazırlanmasının kaldığını söylemişti.