Eski BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım Genel Müdürlüğü'ne atandı

Eski Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım Genel Müdürlüğü'ne atandı. Akben daha önce Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmişti. Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini bırakmasının ardından BDDK Başkanlığı'na Şahap Kavcıoğlu atanmıştı.

Eski BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Vakıf Katılım Genel Müdürlüğü'ne atandı

Eski BDDK Başkanı'na yeni görev... Resmen duyurdular

Vakıf Katılım Genel Müdürlüğü'ne eski BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben atandı. Vakıf Katılım’dan yapılan açıklamada Mehmet Ali Akben’in Genel Müdür olarak atanmasına karar verildiği bildirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Eski Başkanı Mehmet Ali Akben, Ağustos ayında yapılan açıklamaya göre Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı.

Akben, 15 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'ye yer alan kararla BDDK Başkanlığı'na atanmış, 17 Mayıs 2023 tarihinde de bu görevi sona ermişti.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenmesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığı'na atanmıştı.