Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fatih Çintimar: 11 Yılda Atletizmde Önemli Başarılar Elde Edildi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 11 yılını değerlendirdi ve başarılı bir altyapı bıraktığını belirtti.

Yayın Tarihi: 21.10.2024 11:07
Güncelleme Tarihi: 21.10.2024 11:07

Fatih Çintimar: 11 Yılda Atletizmde Önemli Başarılar Elde Edildi

Fatih Çintimar, Atletizm Federasyonu Başkanlığındaki 11 Yılını Değerlendirdi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, başkanlık yaptığı 11 yılı Anadolu Ajansı'na (AA) yaptığı açıklamalarla değerlendirdi. Çintimar, "Ciddi bir altyapıyla federasyonu bırakmış olacağız. Bayrağı aldığımız yerden bugüne kadar başarıyla taşıdık." şeklinde konuştu.

Başkanlık Görevini Devredecek

Çintimar, 6. Olağan Genel Kurulda kendi isteğiyle başkanlığa yeniden aday olmayacağını belirterek, 31 Ekim'de başkanlığı devredeceğini ifade etti. 2013 yılında göreve geldiğinde Türk atletizminin doping sorunlarıyla baş başa kaldığını aktaran Çintimar, "O dönem Türkiye uluslararası kuruluşlardan ceza almak üzereydi. Ancak yoğun çalışmamız sayesinde bu sorunu aştık." dedi.

Başarıların Arttığı Bir Dönem

11 yıl süresince alınan madalyaların Türk atletizminin 87 yıllık tarihinde elde edilen madalya sayısından çok daha fazla olduğunu vurgulayan Çintimar, "2013 yılına kadar gençlerde sadece bir dünya şampiyonumuz vardı, şimdi 4 şampiyonumuz var. 2013 öncesi gümüş ve bronz madalyaların sayısı da bu dönemde kat kat fazladır." diye konuştu. Ayrıca, son 11 yılda Avrupa madalyalarında %300 artış olduğunu belirtti.

Geleceğin Aydınlık Olduğunu Belirtti

Türk atletizminin bilgi yönetim sistemi ile dünyaya entegre olduğunu ifade eden Çintimar, "Atletizmde yaptığımız dönüşümlerle geleceğimiz aydınlıktır." dedi. 11 yıl boyunca birçok ilke gerçekleştirdiklerini dile getiren Çintimar, Türkiye’nin ilk defa krosa özgü parkurlar inşa ettiğini ve yeni performans merkezleri açtıklarını kaydetti.

Engelli Bireylere Çağrı

Çintimar, bedensel engelli bireylerin atletizmde başarılı olabileceğini vurgulayarak, ailelere seslenerek, "Çocuklarınızı sahalara götürün, atletizmle ilgili mutlaka bir branş bulacaktır." dedi. Ayrıca, yeni sporcuların yetişmesi için engelli bireylerin sahalara çıkarak yarışmasını desteklediklerini belirtti.

Teşekkür Mesajı

Son olarak, Çintimar, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlar, kulüpler ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA...

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA...

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyona başkanlık yaptığı 11 yılı AA muhabirine değerlendirdi.