Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrası Bina Boşaltıldı

Fatih'te yapılan temel kazısında hasar gören 5 katlı bina tedbir amaçlı boşaltıldı, incelemeler devam ediyor.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 15:15
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 15:15

Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrası Bina Boşaltıldı

Fatih'te İnşaat Kazısı Sonrasında Gergin Anlar

İstanbul'un Fatih ilçesinde Akşemsettin Mahallesi'nde gerçekleştirilen bir inşaatın temel kazısı sırasında oluşan hasar sebebiyle 5 katlı bir bina tedbir amacıyla boşaltıldı.

Olayın Gelişimi

Dün akşam saatlerinde, Vatandaş Sokak'taki inşaatta başlayan temel kazısı, bitişik olan 5 katlı apartmanın duvarlarında çatlaklar ve kısmi çökme ile sonuçlandı. İhbar üzerine olay yerine Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi.

Ekipler, bölgedeki güvenliği sağlarken, binada oturanlar tedbir olarak tahliye edildiler. Yapılan incelemelerde, hasar gören binanın bodrum katında ve kolonlarında ciddi çatlaklar belirlendi. Ayrıca, inşaat alanının yanında bulunan bir diğer 5 katlı apartmanın da temel kazısından kaynaklı hasar gördüğü iddiasıyla belediye ekiplerince incelemeler başlatıldı.

Müesser Yılmaz'ın Açıklamaları

Bina sakinlerinden Müesser Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının yaklaşık bir yıl önce başladığını ve müteahhitlerine yaşadıkları sorunları aktardıklarını, ancak kendilerinin dinlemediğini dile getirdi. Yılmaz, şöyle konuştu:

"Kanepenin üzerinde oturmuş televizyon izliyordum. İş makinesi çalışıyordu ve iki binanın arasından taşlar takır takır dökülüyordu. Ama müteahhit, 'senin evinde bir şey yok' dedi. Şimdi ev arıyoruz. 1 yıl önce burası satıldı ve başladılar yapmaya ama asıl olaylar 15 gün önce oldu. Bizim ve yan bina eski bina olduğu için temel yok. Onları uyardık, kolonlarda patlamalar, duvarlarda çatlaklar oluşunca temeli kazılan bina ile diğer apartmanın arasına demir getirip koydular. Defalarca söyledik ama bizi dinlemediler. Bizim binanın ve yan binanın altı boşaldı. O temel için 6 metre aşağı indiler. Gece gündüz ev arıyoruz ve yan binayı da tamamen boşattılar. Eşyaları evde ama insanları boşalttılar."

Şu anda 2 binadaki incelemeler devam etmekte ve yaşanan olay bölge sakinleri arasında endişeye sebep olmaktadır.

Fatih'te bir inşaatın temel kazısı sırasında hasar gören 5 katlı bina tedbir amaçlı...

Fatih'te bir inşaatın temel kazısı sırasında hasar gören 5 katlı bina tedbir amaçlı boşaltıldı.