Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

FBI, Trump'a Yönelik Suikast Girişiminde Mermiyi Doğruladı

FBI, Donald Trump'a yapılan suikast girişiminde kulağına isabet eden merminin doğruluğunu teyit etti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 05:28
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 05:28

FBI, Trump'a Yönelik Suikast Girişiminde Mermiyi Doğruladı

FBI'dan Trump Açıklaması

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminde kulağına mermi isabet ettiğini resmi olarak doğruladı. FBI, daha önce tartışmalara neden olan bu olayla ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Açıklamadan Önemli Noktalar

FBI'nın yaptığı açıklamada, eski Başkan Trump'a isabet eden cismin, öldürülen bir kişinin silahından atılan, bütün ya da küçük parçalara ayrılmış bir mermi olduğu belirtildi. Bu doğrulama, Trump'ın yaralanmasına dair güvenilir bilgi sağlamakta önemli bir adım olarak görülüyor.

FBI Direktörü'nün Eşit Olmazlığı

FBI Direktörü Christopher Wray, 24 Temmuz'daki ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi oturumunda, "Trump'ın sağ kulağından yaralanmasındaki cismin ne olduğu hakkında hâlâ sorular var; bu bir mermi mi, şarapnel mi yoksa cam parçası mı?" demişti. Bu açıklama, kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Trump ve Doktoru Ronny Jackson'dan Tepkiler

Trump, Truth Social hesabından Wray'e tepki gösterdi ve "FBI Direktörü, Kongre'ye şarapnel, cam veya mermiyle vurulup vurulmadığımdan emin değil," ifadesini kullandı. Ayrıca, Trump’ın Beyaz Saray doktoru Ronny Jackson, bu olayla ilgili olarak, "Bunun bir mermiden başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok," şeklinde yorumda bulundu.

Suikast Girişimi ve Sonrasındaki Gelişmeler

Eski Başkanı Trump, 13 Temmuz tarihinde Pennsylvania'nın Butler bölgesindeki bir seçim mitinginde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğramıştı. Bu saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi ise yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. FBI, olayı suikast girişimi olarak nitelendirmiş ve suikast girişiminden sorumlu kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.