Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fenerbahçe'nin Gözü Cengiz Ünder'de

Fenerbahçe'nin kanat transferinde öne çıkan adaylardan biri olan Cengiz Ünder ile ilgili girişimler sürüyor. Altınordu'da yetişen genç oyuncuların Avrupa karneleri dikkat çekiyor. Berke Özer'in Eyüpspor'a transferi gerçekleşti. Erkin Koray'ın sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavisi devam ediyor.

Yayın Tarihi: 07.08.2023 16:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Fenerbahçe'nin Gözü Cengiz Ünder'de

Fenerbahçe'de gözler kanat transferine çevrilirken Türk oyuncu kuralı nedeniyle öne çıkan adayların başında Cengiz Ünder geliyor.

Son olarak milli futbolcu Mert Müldür'ü kadrosuna katan sarı-lacivertli ekip, teknik Direktör İsmail Kartal'ın da kadrosunda görmek istediği 26 yaşındaki Cengiz Ünder'le ilgili girişimlerini sürdürüyor. Kartal, Cengiz'i kanat rotasyonunda kullanıp yerli kuralında elini güçlendirmek istiyor.

Berke Özer sadece 6 ay kalabildi!

Türk futbolunda genç oyuncuların gelişimine önemli katkılar sağlayarak Avrupa futboluna da önemli yetenekler kazandıran Altınordu'nun yetiştirdiği oyuncuların Avrupa karnelerindeki detay dikkat çekti.

Altınordu'dan yetişen ve sonrasında Avrupa'ya transferi gerçekleşen oyuncuların bir çoğunun yolu Türkiye'den geçmiyor. Oyuncu fabrikası olarak adlandırılan ve geçtiğimiz sene TFF 2. Lig'e düşen Altınordu'nun çıkardığı yeteneklerin büyük çoğunluğu yoluna Avrupa'da devam ediyor.

Eyüpspor' forması giyecek

Son olarak Altınordu altyapısından Berke Özer, Fenerbahçe ile sözleşmesini tamamlamış ve Avrupa'nın yolunu tutmuştu. Portekiz ekibi Portimonense'a transfer olmuş fakat istediği süreyi alamadı. Avrupa'da istediğini bulamayan başarılı file bekçisi 6 ayın ardından Eyüpspor tarafından transfer edildi. Bir alt ligde yer alan İstanbul ekibi, oyuncuyu Ümraniyespor'a kiraladı. Berke Özer, bu sezon başı ise Eyüpspor'un kamp kadrosuna katıldı.

Sıra Cengiz Ünder'de mi?

Milli futbolcu Cengiz Ünder de son dönemde Türkiye'ye geri dönüş ihtimali olan isimler arasında. Öyle ki Fenerbahçe ısrarla oyuncuyu kadrosuna katarak rotasyonunu güçlendirme hedefinde.

Sarı lacivertliler, Cengiz Ünder için Marsilya ile birkaç kez masaya oturmuş olsa da transferin resmileşmesi adına henüz bir sonuç almış değil. Önümüzdeki günlerde tarafların bir kez daha bir araya gelmesi bekleniyor. Bu transfer için yoğun uğraş içinde olan İstanbul temsilcisi, Cengiz Ünder'i kadrosuna katarsa Berke Özer ve Enis Destan'dan sonra Altınordu'dan yetişip Avrupa'dan Türkiye'ye dönen 3. oyuncu olacak.

Roma, Leicester ve Marsilya...

Adı Fenerbahçe ile anılan Cengiz Ünder, Avrupa sahnesinde önemli takımların formasını giydi. İtalyan ekibi Roma ile Serie A'da 70 maça çıkan Ünder, bu karşılaşmalarda 13 gol 8 asistlik katkı üretti. Ardından kiralık olarak geçirdiği Leicester City serüveni istediği gibi gitmedi. Başarılı kanat oyuncusu Fransız ekibi Marsilya'nın teklifini kabul etti ve Ligue 1'in yolunu tuttu. Marsilya'da kendini tekrar bulan milli oyuncu Fenerbahçe'nin transfer listesinin ilk sıralarına yerleşti.

İşte Altınordu'da yetişen ve kariyerini Avrupa'da sürdüren bazı isimler

  • Cengiz Ünder - Marsilya
  • Çağlar Söyüncü - Atletico Madrid
  • Ravil Tagir - KVC Westerlo
  • Burak İnce - Slask Wroclaw
  • Emir Can Gürlük - Orenburg
GÜNÜN ÖNE ÇIKAN ANLARI!

Cemalim, Fesupanallah, Çöpçüler gibi unutulmaz şarkılara imza atan Erkin Koray, Anadolu rock müziğinin efsane isimlerinden biri. Bir süredir Kanada'da yaşayan Koray'dan üzen bir haber geldi. Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray'ın rahatsızlandığı öğrenildi. Birsen Altuntaş'ın haberine göre akciğerinde problem olan ünlü isim bunun yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunları da yaşıyor. 82 yaşındaki Koray’ın yanında kızı Damla bulunuyor. Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde çok sayıda özgün eseri bulunan ünlü ismin hastanede tedavisi devam ediyor.