Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Festivale 'Alkol' İptali! Valilik Yasakladı

Adana’da bugün başlayan ve 15 Ekim’e kadar sürecek olan Çukurova Rock Festivali, valilik tarafından iptal edildi. Valiliğin gerekçesi” alkol kullanımı” ve “güvenlik” olarak açıklandı.

Yayın Tarihi: 12.10.2023 15:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Festivale 'Alkol' İptali! Valilik Yasakladı

Festivale 'Alkol' İptali! Valilik Yasakladı

Adana’da bugün başlayan ve 15 Ekim’e kadar sürecek olan Çukurova Rock Festivali, valilik tarafından iptal edildi. Valiliğin gerekçesi” alkol kullanımı” ve “güvenlik” olarak açıklandı. Selda Bağcan, Manuş Baba, Ceza, Pentagram, Gazapizm, Uzi, Heijan ve Debublüman gibi tanınmış sanatçı ve müzik gruplarının konser vereceği Çukurova Rock Festivali iptal edildi.

Bu yıl altıncısı düzenlenen festival, etkinliğin başlamasına sayılı saatler kala Adana Valiliği tarafından yasaklandı.

Valilik, yasaklama gerekçeleri arasında “ Etkinlik alanı çevresinde alkol satan büfelerin olması ve alkole bağlı cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi suçların oluşmasına yol açacağını” da gerekçe gösterdi.

Adana Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü'nün Vali Yardımcısı Mutlu Almalı imzası olan ve organizasyon firması ile Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen yazıda , “Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Çukurova Rock Festivali ile ilgili olarak çevrede alkol satan mekanların olması, festivalde alkol alımının cinsel saldırı, yaralama, hırsızlık gibi olaylara yol açabileceğini değerlendirdiğini” bu nedenle festivalin yapılmasının uygun görülmediğini belirtti.

Adana'da, 6’ncısı yapılması planlanan Çukurova Rock Festivali, valilik tarafından yasaklandı. Milyon Yapım, "Festivalin alkolsüz yapılması, 18 yaş altı katılımcıların etkinliğe alınmaması ve kamp olmaması halinde izin verileceğini"ni aktardı. Şartları kabul ettiklerini belirten Milyon Yapım, " Valilik olumlu veya olumsuz bir yanıt vermedi" dedi.