Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Filistin Direnişi: Yeni Bir Dönüşüm İçinde

Hamas yetkilisi Hamdan, Filistin direnişinin güçlü durumda olduğunu ve yeni bir harita şekilleneceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 16:57

Filistin Direnişi: Yeni Bir Dönüşüm İçinde

Filistin Direnişi Güçleniyor

Usame el-Hamdan, Hamas Siyasi Büro Üyesi, Filistin direnişinin durumunun oldukça iyi olduğunu ifade etti. Hamdan, "Gazze, üzerine düşen sorumlulukları başarıyla yerine getirdi. Birçok lider şehit düştü ve bu, yeni alternatif liderlerin ortaya çıkmasına vesile oldu," şeklinde açıklamalarda bulundu.

Yeni Bir Harita Şekillenecek

İstanbul'da düzenlenen 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nda konuşan Hamdan, birkaç yıl içerisinde bölgenin yeni haritasını görmeye başlayacaklarını ve bu haritada İsrail'in yer almayacağını vurguladı. "Bu coğrafyadaki dönüşüm, Allah'ın izniyle gerçekleşecek," dedi.

Bölgenin Dönüm Noktası: Aksa Tufanı

Hamdan, Aksa Tufanı operasyonunun İslam dünyası için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirterek, Batı'nın insani değerlerdeki başarısızlığına dikkat çekti. "Batı medeniyeti insan haklarını savunmada yetersiz kalmış ve bu medeniyet maddi ve manevi anlamda çöküş yaşıyor," diye ekledi.

Direnişin Yayılması

Direnişin yalnızca Gazze ile sınırlı olmadığını vurgulayan Hamdan, Batı Şeria ve diğer bölgelerde de mücadelelerin sürdüğünü dile getirdi. "Direniş ruhu canlı ve mücadeleye katılmak herkesin sorumluluğudur," diyerek toplumsal birlikteliğin önemini ifade etti.

Gazze'nin Kararlı Durumu

Gazze halkının tüm zorluklara rağmen topraklarını terk etmediğini belirten Hamdan, "Hayati bir fırsatı yakalamış durumdayız. Böyle bir fırsat belki yüzyıl boyunca bir daha karşımıza çıkmayabilir," uyarısını yaptı. Hamdan, bu fırsatın değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek yeni bir harita için umutlu olduklarını sözlerine ekledi.

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu...

İstanbul'da bir otelde "Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin" başlıklı 7. Kuala Lumpur Forumu Konferansı'nın açılışı gerçekleştirildi. Hamas Siyasi Büro Üyesi Usame el-Hamdan, programa katılarak konuşma yaptı.