Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Finans Çevrelerinin 'Erdoğan' Endişesi: 'Her Yerde Negatif İşaretler Görüyoruz'

Türk ekonomisi seçim sürecinin tamamlanması ve yeni ekonomi yönetiminin oluşturulmasının ardından iki gündür kur şoku yaşıyor. Dolar ve euro sert şekilde yükseliyor. Uluslararası finans çevreleri Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Yayın Tarihi: 08.06.2023 17:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Finans Çevrelerinin 'Erdoğan' Endişesi: 'Her Yerde Negatif İşaretler Görüyoruz'

Ekonomistler, Erdoğan'ın ekonomide uluslararası standartlara geri dönüş yapacağına inanmak istiyor

Döviz kurlarında sert yükseliş sürerken, yeni ekonomi yönetiminin atacağı adımlar merakla bekleniyor. Türk ekonomisi seçim sürecinin tamamlanması ve yeni ekonomi yönetiminin oluşturulmasının ardından iki gündür kur şoku yaşıyor. Dolar ve euro sert şekilde yükseliyor. Mehmet Şimşek'in başına getirildiği ekonomi yönetiminin atacağı yeni adımlar merakla beklenirken, uluslararası finas çevreleri Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ediyor.

Seçim Sonrası Zam: Döviz Uçuşta TL Eriyor!

Uluslararası ticaret için finansal çözümler, FX risk yönetimi hizmetleri ve İngiltere merkezli Ebury UK şirketinin Baş Risk Sorumlusu Enrique Diaz Alvarez, 'Her yerde negatif işaretler görüyoruz. Erdoğan'ın akılcı para ve mali politikalara yönelmeye başladığına dair küçük bir umut ışığı var ancak Erdoğan'ın gerçekten bir dönüş yaptığına ikna olmak için daha fazlasını görmem gerekiyor' diye konuştu.

Dolar Bugün Kaç Lira Oldu? Dolar ve Euro'da Yeni Rekor! İşte Son Durum!

Bloomberg'ın aktardığı habere göre, şirketin Piyasa Stratejisi Başkanı Matthew Ryan ise Türk Lirası'ndaki erimeyi anımsatarak, 'Agresif faiz artışları bile olsa lirada geçici bir toparlanmadan başka bir şey beklemiyorum' dedi.

Türkiye'nin CDS'leri yükselişe geçti

Öte yandan; Türkiye'nin uzun vadeli dolar cinsi tahvilleri 1 sentten fazla gerilerken, Türkiye'nin 5 yıllık CDS'leri tekrar 500 baz puanın üzerine çıktı.

S&P Global Market Intelligence verilerine göre, Türkiye'nin 5 yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyetini gösteren CDS primi dünkü kapanışa kıyasla 34 baz puan artışla 516 baz puana çıktı.