Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Forte Hissesi Halka Arz Sonrası Yükselişini Sürdürüyor

Geçtiğimiz haziran ayında halka arz olan ve kısa süre içerisinde 5 kattan fazla kazandıran Forte hissesi 20 işlem günüdür yükselişini sürdürüyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş'ın "Şu hisse tavan tavan gidecekmiş, alayım mı?" başlıklı yazısıyla hisseye olan ilgi arttı. Ancak, hisse hakkında kayda değer bir bilgi bulunmaması ve şirketin bilançosunun henüz sağlıklı verilere sahip olmaması, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Yayın Tarihi: 14.07.2023 15:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Forte Hissesi Halka Arz Sonrası Yükselişini Sürdürüyor

Geçtiğimiz haziran ayında halka arz olan ve kısa süre içerisinde 5 kattan fazla kazandıran Forte hissesi 20 işlem günüdür yükselişini sürdürüyor.

Hisseye olan ilgi, Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş'ın "Şu hisse tavan tavan gidecekmiş, alayım mı?" başlıklı yazısıyla arttı. Ancak, hisse hakkında kayda değer bir bilgi bulunmaması ve şirketin bilançosunun henüz sağlıklı verilere sahip olmaması, yatırımcıların dikkatli olması gerektiğini gösteriyor.

Diğer yandan, borsada tavan fiyata çıkan şirketlerin karlılıkları ve klasik verileri incelendiğinde, bazı şirketlerin zarar ettiği ve fiyat kazanç oranlarının yüksek olduğu görülüyor. Bu durum, hisse senedi yatırımlarında dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Borsa ile saadet zincirlerinin benzerlik göstermediği belirtilirken, yatırımcıların hisse senedi yatırımlarında araştırma yapmaları ve bilgi sahibi olmaları önemli bir nokta olarak vurgulanıyor.