Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fransız Milletvekili Caron'dan Macron'a Eleştiri

Aymeric Caron, Macron'un Herzog ile buluşmasına sert tepki gösterdi, İsrail'in Gazze'deki eylemlerine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 27.07.2024 00:47
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 00:47

Fransız Milletvekili Caron'dan Macron'a Eleştiri

Fransız Milletvekili Caron'dan Sert Eleştiri

Fransa'da muhalefetteki milletvekili Aymeric Caron, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile başkent Paris'te gerçekleştirdiği görüşmeye karşı çıktı.

Macron ve Herzog'un Buluşması

Macron, Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni öncesinde Herzog'u Elysee Sarayı'nda ağırladı. Caron, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, Macron'un Herzog'u kapıda karşıladığı anları alıntılayarak eleştirilerde bulundu.

Çocukların Durumuna Dikkat Çekti

Caron, mevcut durumu değerlendirirken, "Cumhurbaşkanı Macron, ordusu şu anda Gazze'de soykırım işleyen ve her gün çocukları öldüren bir ülkenin cumhurbaşkanına sıcak bir şekilde sarılmayı seçti," dedi. Ayrıca, Gazze'de 9 ayda resmi verilere göre 15 bin çocuğun yaşamını yitirdiğini ve on binlercesinin de ağır yaralandığını vurguladı.

Olimpiyatlar İçin İtirazlar

Fransa'da Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesi üzerine İsrail'in Paris'te düzenlenen Olimpiyat Oyunları'ndan men edilmesi için birçok gösteri düzenlendi. Caron ve sol görüşlü milletvekilleri, İsrailli sporcuların da Rus ve Belaruslu sporcular gibi "tarafsız" statüde yarışmalarına izin verilmesi çağrısında bulundular.