Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gaemi Tayfunu, Tayvan'daki Hava Tatbikatlarını İptal Ettirdi

Tayvan'ı etkisi altına alması beklenen Gaemi Tayfunu, askeri hava tatbikatlarını iptal ettirdi, deniz ve kara tatbikatları devam ediyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 23.07.2024 11:10

Gaemi Tayfunu, Tayvan'daki Hava Tatbikatlarını İptal Ettirdi

Gaemi Tayfunu Hava Tatbikatlarını İptal Etti

Tayvan'ın doğu kıyılarına doğru ilerleyen Gaemi Tayfunu, yıllık "Han Kuang" askeri tatbikatı kapsamında planlanan hava kuvvetleri tatbikatlarını iptal ettirdi. Ancak, Tayvan'ın diğer bölgelerinde deniz ve kara tatbikatlarının devam edeceği belirtildi.

Olumsuz Hava Koşulları Gerekçe Gösterildi

Tayvan Hava Kuvvetleri, yaptığı açıklamada, tayfunun yol açacağı olumsuz hava koşullarının sebep olduğu iptali duyurdu. Gaemi Tayfunu'nun, Ada'nın doğu kıyılarını vurması bekleniyor ve bu durum, hava tatbikatlarını etkiledi. Bununla birlikte, deniz ve kara tatbikatları yürütülmeye devam edecek.

Tayfunun Gelişi ve Etkileri

Tayvan Merkezi Meteoroloji İdaresi (CMA) tarafından yapılan açıklamada, Gaemi Tayfunu'nun Ada'ya 2 gün içinde ulaşmasının beklendiği belirtiliyor. Tayfunun, güçlü yağışlarla birlikte gelmesi ve Tayvan'ı vurduktan sonra Çin'in batısına doğru ilerlemesi öngörülüyor.

Han Kuang Tatbikatı Başladı

Tayvan'ın en büyük yıllık askeri tatbikatı olarak bilinen "Han Kuang", dün itibarıyla başlamıştı. Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan gelen açıklamaya göre, tatbikat 26 Temmuz'a kadar devam edecek ve amacı, "Taipei kentinde bulunan kritik altyapıyı koruyabilme kabiliyeti ile Ada çapında kilit altyapının dayanıklılığını artırmak" olarak ifade edildi.