Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Galatasaray, Dinamo Moskova'nın genç stoperi Saba Sazonov ile ilgileniyor

Son Şampiyon Galatasaray, takımda kadro derinliği ve takımı gençleştirmek isteyen ekip genç oyuncu transferine de olumlu bakıyor. Rusya kaynaklı habere göre; Galatasaray'ın, Dinamo Moskova'nın 21 yaşındaki Gürcü savunma oyuncusu Saba Sazonov ile ilgilendiği belirtiliyor.

Yayın Tarihi: 13.07.2023 17:18
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Galatasaray, Dinamo Moskova'nın genç stoperi Saba Sazonov ile ilgileniyor

Son Şampiyon Galatasaray, takımda kadro derinliği ve takımı gençleştirmek isteyen ekip genç oyuncu transferine de olumlu bakıyor.

Rusya kaynaklı habere göre; Galatasaray'ın, Dinamo Moskova'nın 21 yaşındaki Gürcü savunma oyuncusu Saba Sazonov ile ilgilendiği belirtiliyor. Sarı-kırmızılı takım henüz resmi bir teklif yapmamış olmasına rağmen oyuncunun çevresiyle iletişime geçtiği ifade ediliyor.

Ligde 24 maça çıkan 21 yaşındaki savunma oyuncusu, 2022/2023 sezonunda Rusya Premier Ligi'nde Dinamo Moskova ile 24 maça çıkarken takımına 1 gol katkı sağladı.

Genç oyuncu, 2023 yılında 21 yaş altı Avrupa Gençler Şampiyonası'nda Gürcistan milli takımında yer aldı. Sazonov, turnuvanın grup aşamasında tüm maçlarda forma giydi ancak çeyrek finalde İsrail'e elendi.

Saba Sazonov, geçtiğimiz sezon takımıyla 33 maça çıkarken takımına 1 gollük katkı sağladı.

Yeni sezona hazırlanan Galatasaray, transferde atağa kalktı.

Sarı-kırmızılılar, ilk olarak geçen sezon kiralık oynayan Kaan Ayhan'ın satın alma opsiyonunu kullandı. Sol bek arayışları ise Angelino'nun Leipzig'ten kiralanmasıyla noktalandı. Bonservisinin alınması uzun süredir için uğraşılan Mauro Icardi'de de mutlu sona ulaşılması an meselesi. Milot Rashica'nın da bonservisinin alınması konusunda Norwich City ile görüşmeler devam ediyor. Galatasaray, bir yandan kadrosundaki oyunculara gelen teklifleri değerlendiriyor. Özellikle Lucas Torreira, Sacha Boey, Nicolo Zaniolo ve Victor Nelsson, Avrupa kulüplerinin gözdesi durumunda. Savunmanın patronu Nelsson'a Tottenham Hotspur ve Borussia Dortmund'un kancayı taktığı öne sürüldü. Danimarkalı oyuncunun takımdan ayrılma ihtimalinin doğması üzerine alternatiflere yönelen Cimbom'la ilgili Rus basını yeni bir iddia ortaya attı. Championat.com'un aktardığına göre; Galatasaray, Dinamo Moskova'nın stoperi Saba Sazonov ile ilgileniyor. Haberde; sarı-kırmızılıların, Dinamo Moskova ile henüz temasa geçmediği, Gürcü stoperin yakın çevresiyle iletişim kurduğu belirtildi. Kariyerine Zenit'te başlayan Sazonov, 2021'de Dinamo Moskova'ya transfer oldu. 21 yaşındaki oyuncu, geçen sezon Rus ekibinde 24 maça çıkıp, 1 gol kaydetti. Kulübüyle sözleşmesi 2024 yılında sona eriyor. Genç defans oyuncusu, Avrupa 21 Yaş Altı Şampiyonası'nda Gürcistan formasıyla dikkatleri üzerine çekti.