Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, kültürel etkinlikler ve dikkat çekici konserlerle kapılarını açtı.

Yayın Tarihi: 15.09.2024 19:57
Güncelleme Tarihi: 15.09.2024 19:57

Gaziantep Opera ve Bale Festivali Başladı

5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali'nin Başlangıcı

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Gaziantep'in yalnızca gastronomi alanında değil, kültür ve sanat alanında da büyük bir yere sahip olduğunu belirtti. GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen festival, birçok etkinlikle başladı.

Etkinliklerin Hızla Devamı

Festivalin açılışı, Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'nde Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü'nün düzenlediği Senfonik İncesaz konseri ile yapıldı. Tan Sağtürk, festival sayesinde kültürel etkinlik ağlarının genişlediğini vurguladı.

Heyecan Verici Program

Sağtürk, Antalya Aspendos Opera Bale Festivali ile eş zamanlı olarak 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali'ni gerçekleştirdiklerini ifade ederek, açılış konserinin ardından Bremen Mızıkacıları gibi etkinliklerin de ilgi çekeceğini aktardı. Bunun yanı sıra, La Traviata adlı klasik operanın Gaziantep'te seyirciyle buluşacağını belirtti.

Sanatın Merkezi Gaziantep

Gaziantep'teki modern sahnelerin etkileyici olduğunu söyleyen Sağtürk, sanatçıların ve teknik ekibin de bu güzelliklere hayran kaldığını ifade etti. Şehrin, hem gastronomi hem de kültür sanat alanında büyük kuruluşların etkinliklerine ev sahipliği yapacak kadar zengin bir altyapıya sahip olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yılın planları hakkında da bilgi veren Sağtürk, 6. Opera ve Bale Festivali'ni gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle...

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali kapsamında 5. Gaziantep Opera ve Bale Festivali, konserlerle başladı. Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürü Tan Sağtürk, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.