Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi Yakıt Eksikliği Nedeniyle Felaket Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle kapanabileceğini duyurarak insani felaket uyarısı yapmıştı. Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğu belirtildi. İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurarak çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.11.2023 00:26
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Gazze Şeridi'nde Şifa Hastanesi Yakıt Eksikliği Nedeniyle Felaket Tehlikesiyle Karşı Karşıya

Filistin Sağlık Bakanlığı, abluka altındaki Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat içinde kapanabileceğini duyurarak insani felaket uyarısı yapmıştı.

Gazze Şeridi'nin en büyük tıbbi kompleksi Şifa Hastanesi'nin ana jeneratörünün yakıt eksikliği nedeniyle devre dışı kaldı ve elektrikler kesildi. Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğu belirtildi.

İsrail ordusu, Gazze'de binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurdu. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusu, yıllardır abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 7 Ekim'den bu yana bombardımana tutuyor. Bölgede bebek, çocuk, yaşlı kadın ve hasta ayırt etmeden savunmasız halka havadan ve karadan saldırılıyor. Kimi ülkeler savaşla ilgili sessizliğe bürünürken kimi ülkeler ise Gazze halkı için çağrıda bulunuyor. Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, son durumla ilgili açıklamada bulundu. 'İnsani felaket konusunda uyarı yapıyoruz' Filistin Sağlık Bakanı Miya Keyle, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: Şifa Hastanesi'ndeki ana jeneratörün yakıt eksikliği nedeniyle birkaç saat sonra kapanması sonucu bir insani felaket konusunda uyarı yapıyoruz. Yedek jeneratörler sadece üç hassas bölüme birkaç saat boyunca elektrik sağlayabilir. '24 saat içinde hizmet dışı kalabilir' Gazze Şeridi'ndeki 35 hastaneden 16'sının bombardıman ve yakıt eksikliği nedeniyle çalışamaz durumda olduğuna işaret eden Keyle, diğerlerinin de yakıt sıkıntısı sonucu 24 saat içinde hizmet dışı kalabileceğine dikkati çekti. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yaralıların tahliyesi için 'dünyaya çağrı' Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yaralıların Mısır'a tahliyesi için Uluslararası Kızılhaç'ın da İsrail'den güvence alamadığını açıkladı. Sağlık Bakanlığı, yerel saatle 16.00'da Gazze'nin güneyindeki Refah Sınır Kapısı'na doğru yola çıkacaklarını bildirdi. Tüm dünya ülkelerine, halklara ve uluslararası kuruluşlara seslenen Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, Cenevre Konvansiyonu'nun 4. maddesi gereği uluslararası insancıl hukuka göre yaralıların hayatını kurtarmak için dünyadaki herkese sorumluluğu üstlenmesi çağrısı yaptı. Bakanlık, Gazze merkezindeki Şifa Hastanesi'nden bir konvoyun yaralıları taşımak için yerel saatle 16.00'da hareket edeceğini duyurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, Uluslararası Kızılhaç Örgütünden konvoya eşlik etmesini talep ederek eş zamanlı Gazze'nin güneyinde İsrail ordusunun bombardımanı nedeniyle mahsur kalan ambulansların görev yerlerine geri döneceğini belirtti.