Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gazze'deki Çocuklar Ölümün Pençesinde: Yemek Yok, Kirli Su İçiyoruz

İsrail ordusunun yoğun saldırıları altındaki Gazze'de çocuklar su ve ekmek gibi en temel ihtiyaçlara erişemiyor. Gazze'nin güneyinde yaşayan dokuz yaşındaki Rafif Abu Ziyada, kirli suç içmek zorunda kaldıkları için karın ve baş ağrıları çektiğini anlattı. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre, İsrail'in saldırılarında şu ana dek binlerce Filistinli öldü ve yaralandı.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 10:17
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Gazze'deki Çocuklar Ölümün Pençesinde: Yemek Yok, Kirli Su İçiyoruz

Gazze'deki çocuklar ölümün pençesinde: Yemek yok, kirli su içiyoruz

İsrail ordusunun yoğun saldırıları altındaki Gazze'de günlük yaşam kısıtlı imkanlarla devam ediyor. Savaştan en çok etkilenen çocuklar su ve ekmek gibi en temel ihtiyaçlara erişemiyor. Gazze'nin güneyinde yaşayan dokuz yaşındaki Rafif Abu Ziyada ise kirli suç içmek zorunda kaldıkları için karın ve baş ağrıları çektiğini anlattı. Ziyada, 'Yemek için tüpümüz yok, suyumuz yok, yeterli yemek bulamıyoruz ve hastalanıyoruz' diyerek yakındı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında şu ana dek 3 bin 648’i çocuk olmak üzere 8 bin 796 Filistinlinin öldürüldüğünü, 22 bin 219 kişinin yaralandığını açıkladı. Bunun üzerine yaşamaya çalışan çocuklar ise enkaza dönüşen evlerini geride bıraktı.

Reuters ajansına konuşan Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’tan dokuz yaşındaki Rafif Abu Ziyada, kirli suç içmek zorunda kaldıkları için karın ve baş ağrıları çektiklerini anlattı.

Suyumuz Yok, Yeterli Yemek Bulamıyoruz

Dokuz yaşındaki kız çocuğu Ziyada yeterli besin alamadığına değindi. Bölgede temiz suya erişemediğine bahseden Rafif Abu Ziyada, 'Yemek için tüpümüz yok, suyumuz yok, yeterli yemek bulamıyoruz ve hastalanıyoruz' dedi. Ziyada, 'Yerlerde çöpler var ve her yer çok kirli' diyerek Han Yunus'taki son duruma dikkat çekti.

Öte yandan Han Yunus'taki Filistinliler, kentte benzin olmaması nedeniyle at arabalarıyla hareket ediyor.

Saldırılar nedeniyle yaşadıkları yerden kaçan çok sayıda aile, Han Yunus'ta UNRWA'ya bağlı bir okulda barınıyor.

İsrail Zulmü Bitmek Bilmiyor

İsrail ordusunun emrini takip ederek Gazze şehrini güneye tahliye ettik ama bizi burada da bombaladılar. Ne kuzey ne de güney güvende. Önce güvenliğiniz için göç edin dendi ardından göç edilen yerler de vuruldu. Gazze'de İsrail zulmü bitmek bilmiyor. 1 aya yakındır süren bombardıman, bir kez daha masum sivillerin ölümüyle sonuçlandı. Bizi bombaladıklarında bilincimi yitirdim. Kardeşim Zeid ve 2 kuzenim şehit oldu. Evin sahibi ve çocuğu da öldü. 10'un üzerinde kişi şehit oldu ve herkes yaralandı. Eve isabet eden bomba nedeniyle masum çocuklar yaşamlarını gencecik yaşta yitirdi. Gazze şehrinden tahliye olmamız gerektiğini söylediler, bu nedenle buraya geldik. 20 gün sonra biz de bombalandık. 3 çocuğumuz hayatını kaybetti ve hepsi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.

Bölge halkı, hayatta kalmak içinse çareyi başka bir yere göç etmekte görüyor. Gazze Şeridi için hiç ümit yok. Burası artık güvenli değil. Sınırları açtığında herkes buraya terk ederek göç edecek. Her gün, 24 saat boyunca ölümle karşı karşıyayız. Refah Sınır Kapısı'nda Gazze eylemi!