Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Geleceğin Makine Doktorları Yarışması Sonuçlandı

BSH Türkiye'nin düzenlediği 'Geleceğin Makine Doktorları' yarışması, gençlerin yetkinliği için önemli bir fırsat sundu.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:41
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:41

Geleceğin Makine Doktorları Yarışması Sonuçlandı

BSH Türkiye'nin 'Geleceğin Makine Doktorları' Yarışması Tamamlandı

BSH Türkiye, Teknik Okullarla Stratejik İş Birliği (TOSİ) projesi çerçevesinde düzenlediği "Geleceğin Makine Doktorları" yarışmasını başarıyla tamamladı. 2011 yılından bu yana gençleri teknoloji ve teknik imkanlarla buluşturmayı hedefleyen BSH, bu projeyle önemli adımlar atmaya devam ediyor.

TOSİ Projesinin Amacı

TOSİ, meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri ile işbirliği yaparak öğrencilerin teorik ve pratik eğitim almalarını sağlıyor. Bu sayede gençlerin mesleki gelişimlerini destekleyen proje, onları sektörün ihtiyaçlarına uygun kalifiye elemanlar olarak yetiştirmeyi amaçlıyor. Proje, 7 şehirde 9 teknik liseye ulaşarak 17 teknik laboratuvar kurulmasına ve 381 öğrencinin BSH servislerinde staj yapma imkanı bulmasına katkı sağladı.

Yarışmanın Detayları

Okullarda beyaz eşya alanında eğitim gören öğrenciler için organize edilen "Geleceğin Makine Doktorları" bilgi yarışması, yoğun ilgi gördü. Yarışma, 3 aşamadan oluşurken, eğlenceli bir atmosferde öğrencilerin bilgilerini ölçmelerine olanak tanıdı. Öğrencilere yedek parça, çalışma prensipleri, montaj ve onarım gibi konularda sorular yöneltildi. İlk iki aşama çevrim içi, final etabı ise İstanbul'daki BSH Kartal Servis Akademisi'nde yüz yüze gerçekleşti.

Ödül Töreni ve Gezi Programı

Finalde yarışmacılar teorik ve pratik alanlarda yeteneklerini sergiledi. Dereceye giren öğrencilere plaket ve madalyaları takdim edildi. Yarışmanın ardından, öğrenciler, BSH'nin İstanbul-Arnavutköy Servis Lojistik Deposu'nu gezerek Türkiye'de üretilen tüm BSH ürünleri hakkında bilgi aldılar. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dijital Deneyim Müzesi'ni ziyaret eden öğrenciler, keyifli anlar yaşadı.