Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gençlere Siber Güvenlik Fırsatları Sunuluyor

Yeni açılan siber güvenlik meslek yüksekokulları, gençleri analist ve operatör olarak yetiştirecek.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 10:30
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 10:30

Gençlere Siber Güvenlik Fırsatları Sunuluyor

Gençlere Siber Güvenlik Alanında Uzmanlaşma İmkanı

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi koordinasyonunda, Türkiye'nin dört farklı ilinde siber güvenlik meslek yüksekokulları açıldı. Bu okullar, 2023-2024 eğitim döneminde 100 öğrenciye siber güvenlik analisti ve operatörü olma fırsatı sunacak.

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor

Siber güvenlik meslek yüksekokulları, Yükseköğretim Kurumu tarafından imzalanan bir işbirliği protokolü çerçevesinde, Ankara, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'nde eğitim vermeye başladı. Öğrenciler, temel programlamadan siber güvenliğe kadar geniş bir yelpazede ders alacak.

Okulların Başarı Sıralaması

2023 yerleştirme sonuçlarına göre, açılan siber güvenlik meslek yüksekokulları, 10 binden fazla ön lisans programı arasında ilk 10'a girmeyi başardı. İstanbul Teknik Üniversitesi ilk sırada yer alırken, Gebze Teknik Üniversitesi dördüncü, Ankara Üniversitesi altıncı ve Ege Üniversitesi sekizinci sırada bulunuyor.

Burs ve Staj İmkanları

Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üyesi firmalar tarafından desteklenen Sektörel İşbirliği Programı ile öğrencilere burs ve eğitmen desteği sunuluyor. Ayrıca, staj ve mesleki eğitim konularında da işbirlikleri gerçekleşiyor.

Siber Güvenlikte Kazanacakları Yetkinlikler

Meslek yüksekokulu öğrencileri, siber güvenlik alanında pek çok yetkinlik kazanacak. Bu yetkinlikler arasında bilgi sistemlerinin güvenlik açıklarını belirleme, potansiyel tehditleri değerlendirme ve güvenlik politikalarını geliştirme gibi önemli beceriler yer alıyor.

Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından yaz döneminde düzenlenen eğitimlerle, öğrencilerin siber güvenlik alanındaki bilgi birikimlerini pekiştirmeleri hedefleniyor.