Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gizli Fon Dolandırıcılığına Dava Açıldı

İstanbul'da yüksek karlı fon dolandırıcılığına ilişkin yeni bir dava açıldı, sanık ve müştekiler mahkemeye çıkacak.

Yayın Tarihi: 25.07.2024 14:28
Güncelleme Tarihi: 25.07.2024 14:28

Gizli Fon Dolandırıcılığına Dava Açıldı

İstanbul'da Dolandırıcılık Skandalı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık olayına ilişkin yeni bir dava açtı. Davada, Seçil Erzan sanık olarak yer alırken, Süleyman Aslan ve Mojtaba Haghani müşteki-sanık olarak değerlendiriliyor.

İddianame Detayları

İddianamede, Erzan'ın Denizbank bünyesinde bulunan özel bir fonun varlığını iddia ederek Haghani ve Aslan'ı bu fona yatırım yapmaları yönünde ikna ettiği belirtildi. Erzan, Haghani'den 200 bin dolar, Aslan'dan ise tam 2 milyon dolar almış.

Taraflar arasındaki ilişkinin bankacılık çerçevesinin ötesine geçtiği ifade edilen iddianamede, Erzan'ın acil kredi ihtiyacı nedeniyle müştekilerden kazanç karşılığında ödünç para aldığı vurgulandı.

Sanığın Açıklamaları

Erzan, savcılıktaki ifadesinde, "Süleyman Aslan büyük bir tefecidir. Daha önce de benimle birçok kez para alışverişinde bulundu." diyerek, Aslan'dan aldığı parayı ve yapılan faiz oranlarını detaylandırdı. Haghani ise aldıkları paraların nasıl kullanıldığına dair bilgi verdi.

Cezai Talepler

İddianamede Erzan için "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 6 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenirken, Aslan ve Haghani'nin ayrı ayrı 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis ve 500 günden 5 bin güne kadar da adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

Sanıklar, 4 Ekim'de İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.