Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gizli Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılığı Davası Birleştirildi

İstanbul'da görülmekte olan yüksek karlı gizli fon dolandırıcılığı davasında dosyalar birleştirildi, yeni iddialar ortaya atıldı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 19:44
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 19:44

Gizli Yüksek Karlı Fon Dolandırıcılığı Davası Birleştirildi

Mahkeme Heyeti Dava Dosyalarını Birleştirdi

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" dolandırıcılığı olarak bilinen davada, dosyaların ana dava dosyasıyla birleştirilmesine karar verildi. Bu karar, yargılamaların fiili ve hukuki irtibatlarının tespit edilmesi sonrasında alındı.

Duruşmalara Katılım ve Savunmalar

Bugün gerçekleştirilen duruşmalara Atilla Baltaş, Mert Zeydanlı ve Ömer Kahraman gibi müştekiler ile sanık Seçil Erzan katıldı. Erzan, kendisinin dolandırıcı olmadığına dair savunmalar yaparak, Baltaş'a 2012 yılında yardım talep ettiğini ve bu süreçte kimin kimi dolandırdığına dair çarpıcı iddialar öne sürdü.

Dolandırıcılık İddiaları ve Faizler

Mahkeme sırasında Erzan, yaklaşık 400 bin lira alarak faiziyle birlikte 2 milyon 230 bin doları geri ödediğini belirtirken, Baltaş'ın iddia edilen GPS takılı çantayı ve paraların takibi ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Özellikle Merve ve Tanın Yılmaz’ın da müşteki pozisyonunda bulunduğu duruşmada, Erzan, bu bireylerin kendisinden fazla para aldıklarını öne sürdü. Merve Yılmaz ve Tanın Yılmaz'ın paralarının kullanımına dair detaylar da mahkemeye taşındı.

Fatih Terim İddiaları

Duruşmada Nur Erkasap, kendisine Fatih Terim'in yönlendirdiğini öne sürerek bilgi verdi. Erzan, Terim ile bağlantılarını kullanarak yüksek kar vaatleriyle para toplama girişimlerini savundu.

İddianame ve Cezalar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Seçil Erzan ve diğer sanıklar için toplamda 358 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Erkasap ve diğer sanıkların dolandırıcılık faaliyetleri hakkında detaylar açıklanırken, ceza talepleri mahkeme sürecine dahil edildi.

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli...

Kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" adıyla bilinen dolandırıcılık olayında, birleştirme talepli hazırlanan iddianamelere ilişkin yargılamalarda mahkeme heyeti, dava dosyalarının ana dava dosyasıyla birleştirilmesini kararlaştırdı.