Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Golbol Kadın Milli Takımı'ndan Tarihi Zafer: Filistin'e Armağan

Golbol Kadın Milli Takımı, Paris 2024'te üçüncü altın madalyasını kazanırken tarihi zaferini zulüm gören Filistin halkına adadı.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 11:39

Golbol Kadın Milli Takımı'ndan Tarihi Zafer: Filistin'e Armağan

Golbol Kadın Milli Takımı, Tarihi Zaferini Filistin Halkına Armağan Etti

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda, Golbol Kadın Milli Takımı şampiyonu olarak tarihi bir başarıya imza attı. Takım kaptanı Sevda Altunoluk, İsrail ile oynadıkları finalde sadece Türkiye için değil, tüm Müslüman alemi için mücadele ettiklerini belirtti.

Sevda Altunoluk: 'Türk Kadınının Gücünü Gösterdik'

Finaldeki üstün performanslarından dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Altunoluk, "Israil karşısında finali, Türkiye'yle birlikte Müslüman alemi için oynadık. Vatanım ve bayrağım için her şeyimle mücadele etmeye hazırım. Üçüncü altın madalyamızla Türk kadınının gücünü bir kez daha göstermiş olduk," dedi.

Ayhan Yıldırım: 'Bu Şampiyonluk Filistin İçin de'

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım, şampiyonluğun sadece Türkiye için değil, aynı zamanda zulüm gören Filistin halkı için de kazanıldığını söyledi. Yıldırım, "Finalde karşımızda İsrail'i görmek istiyorduk ve bu duamız kabul oldu. Kızlarımız vatanları için büyük bir fedakarlık gösterdiler," şeklinde konuştu.

Gültekin Karasu: 'Büyük Bir Mücadele Örneği Gösterdik'

Golbol Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gültekin Karasu, bu tarihi başarıyı sadece sahadaki ekiple değil, arkasında büyük bir destekle kazandıklarını ifade etti. "Uzun bir hazırlık sürecinin ardından bu sonuca ulaştık. Bu başarıdan dolayı büyük bir gurur duyuyoruz," dedi.

Golbol Kadın Milli Takımı Kaptanı Sevda Altunoluk (solda), Türkiye Görme Engelliler Spor...

Golbol Kadın Milli Takımı Kaptanı Sevda Altunoluk (solda), Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım (ortada) ve Golbol Kadın Milli Takımı Başantrenörü Gültekin Karasu (sağda), İsrail'i yenerek Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda üst üste 3. kez şampiyon oldukları başarıyı Filistin halkına da armağan etti.