Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Chrome Tarayıcısında İlginç Bir Hata: İşte Detaylar

Google Chrome tarayıcısında İngilizce olarak ayarlanmış işletim sistemlerinde ortaya çıkan bir hata, bazı kullanıcıların tarayıcının kendiliğinden kapanması sorunuyla karşı karşıya kalmasına neden oldu. Sorunun kaynağı hala net değil, ancak kullanıcılar garip karakterler içeren aramalardan kaçınarak bu sorunla karşılaşma olasılıklarını azaltabilirler.

Yayın Tarihi: 07.05.2023 21:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Google Chrome Tarayıcısında İlginç Bir Hata: İşte Detaylar

Sosyal Medya Kullanıcıları Google Chrome'da Karşılaştıkları Hatayla Şaşkın

Son zamanlarda, bazı Google Chrome kullanıcıları tarayıcının kendiliğinden kapanması sorunuyla karşı karşıya kaldılar. Sorun, İngilizce olarak ayarlanmış Windows veya MacOS işletim sistemlerinde ortaya çıkıyor. Kullanıcılar, Chrome adres çubuğuna "İ" harfi içeren bir arama yaptıklarında tarayıcının aniden kapanmasıyla karşılaşıyorlar.

Hata Neden Kaynaklanıyor?

Resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, bazı teknoloji uzmanları, Chrome tarayıcısının önbelleğindeki bir hata nedeniyle bu sorunun oluşabileceğini söylüyorlar. Ancak bu sadece bir varsayım ve konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılması gerekiyor.

Ne Yapmalı?

Bu hatanın kullanıcıları oldukça rahatsız etmediği biliniyor. Ancak kullanıcılar, kullandıkları işletim sistemi dilini İngilizce olarak ayarlamamaları ve garip karakterler içeren aramalardan kaçınmaları durumunda bu sorunla karşılaşma olasılıklarının azalacağını bilmeli.