Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google, I/O Etkinliğinde Yapay Zeka Hamlelerini Paylaştı: Project Gameface ile Devrim Yaratabilir

Google, I/O etkinliğinde Project Gameface isimli bir aracını tanıttı. Bu teknoloji, yüzünüzü bir mouse’a çevirmesiyle büyük ilgi topladı ve kullanıcıların mouse olmadan cihazlarındaki fareyi yüzleri aracılığıyla kontrol etmesine olanak tanıyor. Gameface, dezavantajlı kişiler için devrim yaratabilir.

Yayın Tarihi: 13.05.2023 14:23
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Google, I/O Etkinliğinde Yapay Zeka Hamlelerini Paylaştı: Project Gameface ile Devrim Yaratabilir

Google, I/O Etkinliğinde Yeni Ürünlerini Tanıttı

Google, 11 Mayıs'ta gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde ilk katlanabilir telefonundan yeni tabletine, Android 14’ten uygulamalara gelecek yeniliklere kadar birçok yeni ürün ve hizmetini tanıttı. Ayrıca, sohbet botu Bard ve yapay zeka destekli arama motoru gibi şeylere de yer vererek yeni yapay zeka hamlelerini de paylaştı.

Project Gameface, Yüzünüzle Mouse'u Kontrol Etmeyi Sağlıyor

Google, etkinlikte tanıttığı Project Gameface ile yüzünüzü bir mouse’a çevirmesiyle büyük ilgi topladı. Project Gameface, kullanıcıların mouse olmadan cihazlarındaki fareyi yüzleri aracılığıyla kontrol etmesine olanak tanıyor. Teknoloji, web kameralarını kullanarak yüz ve kafa hareketlerini algılıyor, bunu da bilgisayarlarda imleç hareketlerine çeviriyor. Teknolojinin yüzdeki 468 noktayı algılayabildiğini ve kullanıcıların her yüz ifadesine farklı eylemler atayabileceğini de söyleyelim.

Gameface, Dezavantajlı Kişiler İçin Devrim Yaratabilir

Dünya çapından birçok kullanıcı, hastalıklar da dahil bazı nedenlerden dolayı klavye ve mouse gibi donanımları kullanamıyor. Google da geleneksel fareyi ortadan kaldıran Gameface projesiyle bu kullanıcılara yardımcı olmak ve onların da oyun oynama veya farklı deneyimleri yaşamasını sağlamayı amaçlıyor. Şirket, projenin geliştirilmesinde kas distrofisi olan Lance Carr ile ortaklaşa çalıştı.