Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Kamera Artık Pixel Kamera Olarak Adlandırılıyor

Google, uzun yıllardır yalnızca Pixel serisi akıllı telefonlarına özel tuttuğu kamera uygulamasının adını güncelledi. Artık Google Kamera yerine 'Pixel Kamera' olarak adlandırılan uygulama, Play Store'da bu yeni adıyla yer alıyor. Ayrıca, uygulamanın açıklaması ve özellikleri de güncellendi.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 17:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Google Kamera Artık Pixel Kamera Olarak Adlandırılıyor

Google, uzun yıllardır yalnızca Pixel serisi akıllı telefonlarına özel tuttuğu kamera uygulamasının adını güncelledi.

Artık Google Kamera yerine 'Pixel Kamera' olarak adlandırılan uygulama, Play Store'da bu yeni adıyla yer alıyor. Ayrıca, uygulamanın açıklaması ve özellikleri de güncellendi.

Eski açıklamada, 'Hiçbir anı kaçırmayın. Portre, Gece Modu ve video stabilizasyon modları gibi özellikleri kullanarak harika fotoğraflar ve videolar çekin' yazarken; yeni açıklama şu şekilde: 'Tamamen yeniden tasarlanmış Pixel Kamera ile hiçbir anı kaçırmayın. Portre, Gece Modu, Zaman Atlaması ve Sinematik Bulanıklık gibi özellikleri kullanarak harika fotoğraf ve videolar çekin.'

GOOGLE KAMERA, 'PİXEL KAMERA' OLDU

Google, uygulamanın gereksinimlerini de detaylandırdı. Pixel Kamera'nın en son sürümü, Android 14 ve üzeri sürümleri çalıştıran Pixel cihazlarında kullanılabilecek. Ayrıca, Pixel telefonlara bağlı Wear OS 3 (ve üzeri) cihazlar için geliştirilen 'Pixel Kamera for Wear OS' sürümü de bulunuyor.

Pixel 7 Pro, Pixel Tablet ve Pixel Fold, Pixel Camera 9.0 sürümünü çalıştırırken, 9.1 sürümü Pixel 8 ve Pixel 8 Pro için sunuluyor. Bu sürüm bu hafta sonu uygulama için bir yama içeren güncellemeye de ev sahipliği yapıyor.

Yenilenen 'Pixel Kamera' uygulamasının öne çıkan bazı özellikleri şu şekilde listeleniyor:

  • Yeni kamera arayüzü: Güncelleme, kullanıcıların farklı fotoğraf ve video modları arasında daha kolay gezinmesini sağlayan yeni bir kamera arayüzü sunarak, kullanıcıların istedikleri çekim modunu hızlıca seçmelerini kolaylaştırıyor.
  • RAW iyileştirmeleri: Yeni sürüm, fotoğraf düzenleme iş akışını geliştiren RAW dosyaları üzerinde çalışma yeteneğini artırarak, mobil fotoğrafçılar için daha fazla düzenleme esnekliği sunuyor.
  • Profesyonel kontroller (yalnızca Pixel 8 Pro için): Pixel 8 Pro sahipleri, gelişmiş kamera ayarlarına erişim sağlayan profesyonel kontrolleri kullanabilirler.
  • Yüksek çözünürlüklü 50 Megapiksel fotoğraf çekimi (yalnızca Pixel 8 Pro için): Pixel 8 Pro kullanıcıları, daha fazla detay ve netlik sağlayan yüksek çözünürlüklü 50MP fotoğraf çekebilirler.
  • Genel hata düzeltmeleri ve iyileştirmeler: Güncelleme uygulamanın genel performansını artırmak ve kullanıcıların daha sorunsuz bir deneyim yaşamasını sağlamak için bir dizi hata düzeltmesi ve geliştirme içerir.