Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google, Universal Translator Özelliği İle Yapay Zeka Çeviri Teknolojisinde Devrim Yaratıyor

Google, I/O 2023 konferansında Universal Translator özelliğini tanıttı. Bu yapay zeka çeviri teknolojisi, bir videoyu yeni bir dilde yeniden seslendirebilmeyi ve konuşmacının dudak hareketlerini kelimelerle senkronize etmeyi mümkün kılıyor. Ancak Google, bu teknolojinin risklerinin de farkında ve kötüye kullanıma neden olacak şeyleri törpülüyor.

Yayın Tarihi: 11.05.2023 19:06
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Google, Universal Translator Özelliği İle Yapay Zeka Çeviri Teknolojisinde Devrim Yaratıyor

Google, Universal Translator İle Yapay Zeka Çeviri Teknolojisinde Devrim Yaratıyor

Google, I/O 2023 konferansında Universal Translator özelliğini tanıttı. Bu yapay zeka çeviri teknolojisi, bir videoyu yeni bir dilde yeniden seslendirebilmeyi ve konuşmacının dudak hareketlerini kelimelerle senkronize etmeyi mümkün kılıyor. Youtube videoları için hazırlanan bir videoyu istediğiniz dilde, dublajlı olarak sunmak ilerleyen dönemlerde mümkün olacak. Ancak Google, bu teknolojinin risklerinin de farkında ve kötüye kullanıma neden olacak şeyleri törpülüyor.

Universal Translator Nedir?

Universal Translator, bir videoyu yeni bir dilde yeniden seslendirebilmeyi ve aynı zamanda konuşmacının dudak hareketlerini kelimelerle senkronize etmeyi mümkün kılan bir özellik.

Risk Yüksek

Yapay zeka alanındaki ilerlemelerin yakın zamanda mümkün kıldığı Universal Translator özelliği, ciddi riskler sunan bir örnek olarak sunuldu. Bu özellik sırf kötü kullanım riskleri nedeniyle sadece şirketlere satılan bir araç haline bile gelebilir.