Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Google Yazılım Mühendisleri Yüksek Maaşlarla Az Çalışarak Kazanıyor

Google'daki yazılım mühendisleri yüksek maaşlarla az çalışarak kazanıyor. Teknoloji devlerinde 'sahte iş' tartışması yaşanıyor. Çalışanlar iş-yaşam dengesi arayışında işle ilgili tutumlarını değiştiriyor. Google'da çalışan Devon, az çalışarak yüksek gelir elde ettiğini söylüyor.

Yayın Tarihi: 27.08.2023 20:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Google Yazılım Mühendisleri Yüksek Maaşlarla Az Çalışarak Kazanıyor

Google Yazılım Mühendisleri Yüksek Maaşlarla Az Çalışarak Kazanıyor

Google'daki yazılım mühendisleri yılda 718.000 dolara kadar taban maaş alabiliyor. Ve bir tanesi, haftada yaklaşık beş saat çalışarak altı haneli rakamlar kazandığını söylüyor. 20'li yaşlarında bir Google yazılım mühendisi olan Devon (adını vermiyor), Fortune'a verdiği demeçte teknoloji devi için günde yaklaşık bir saat çalıştığını ve 150.000 dolar yıllık maaş aldığını söyledi.

Devon çalışma alışkanlıklarında yalnız değil. 22 yaşındaki Jason da Insider'a daha önce gelirini artırmak için haftada 30 saati geçmeyen iki tam zamanlı uzaktan yazılım mühendisliği işinde çalıştığını söylemişti. Jason, "İlk işimdeki iş yükümün yeterince az olduğunu hissettim ve bununla başa çıkamazsam işlerden birini bırakabileceğimi biliyordum" demişti.

Uzmanlar teknolojide 'sahte iş'in yükselişini tartışıyor

Bu gibi hikayeler, Google ve Meta gibi teknoloji şirketlerinde çalışanların, bazı teknoloji uzmanlarının 'sahte iş' olarak adlandırdığı bir eğilim olan, işte çok az saat çalışmak için yüksek maaşlar alıp almadıkları konusunda bir tartışmaya ilham veriyor.

Teknoloji devleri pandeminin başlarında, Silikon Vadisi yatırımcılarından Keith Rabois'in 'gösteriş ölçütü' olarak adlandırdığı, rakipleri arasında öne çıkmak için işgücünü artırdığı bir işe alım çılgınlığına girişti. Bazı eleştirmenler, şirketlerin yeni işe aldıkları kişileri meşgul edecek yeterli işe sahip olmadıklarını söylüyor. Google ve Meta bu yılın başlarında binlerce çalışanını işten çıkardı.

"Sahte iş" ister fazla işe alımdan kaynaklansın isterse kötü yönetimin bir ürünü olsun, Devon'un çalışma programı, özellikle Z kuşağı çalışanları arasında iş-yaşam dengesi arayışında işle ilgili tutumların nasıl değiştiğini gösteriyor. Bu değişen tutumlar, çalışanların işlerini korumak için sadece kendilerinden bekleneni - bazen daha azını - yaptıkları 'sessiz istifa' ve çalışanların haftanın geri kalanında tükenmekten kaçınmak için pazartesi günleri mümkün olduğunca az iş yaptıkları 'minimum pazartesi' gibi işyeri trendleri tarafından yansıtılmakta.

Devon Fortune'a Google'da hiç kimsenin onun az çalıştığından şüphelenmediğini söyledi. Şu anki görevinden önce Google'da staj yaparken, 'muhtemelen günde iki saatin altında' çalıştığını ve bu sayede işteyken Hawaii'ye bir haftalık gizli bir gezi yapmak için zaman kazandığını bile söyledi.

Devon, sözlerini şu ilginç cümleyle tamamladı: 'Uzun saatler çalışmak isteseydim, bir startup'ta olurdum.'