Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Guatemala Dışişleri Bakanlığı'nda 'İstanbul ve Abideleri' Konferansı Düzenlendi

Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, Guatemala'da İstanbul'un tarihini anlattı.

Yayın Tarihi: 22.07.2024 06:36
Güncelleme Tarihi: 22.07.2024 06:36

Guatemala Dışişleri Bakanlığı'nda 'İstanbul ve Abideleri' Konferansı Düzenlendi

Guatemala Dışişleri Bakanlığı'nda Özel Konferans

Türkiye ile Guatemala arasındaki diplomatik ilişkilerin 150. yılı dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında, ünlü akademisyen Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu, Guatemala'da "İstanbul ve Abideleri" isimli bir konferans verdi.

Konferansın Ayrıntıları

Türkiye'nin Guatemala Büyükelçiliği tarafından yapılan duyuruda, Prof. Dr. Kutlu'nun, başkent Guatemala'daki Dışişleri Bakanlığı'nın Diplomasi Akademisi'nde düzenlenen konferansa katıldığı belirtildi. Meksika'daki Yunus Emre Enstitüsü'nde araştırma ve eğitim faaliyetlerine devam eden Kutlu, aynı zamanda San Carlos Üniversitesi'nde İnsani Bilimler, Tarih, Mimarlık ve Mühendislik bölümlerindeki akademisyenler ile öğrencilere de bilgi verdi.

Tarihi Bina Aydınlatıldı

Konferans vesilesiyle, tarihi Guatemala Posta ve Telgraf İdaresi binası yıl dönümü çerçevesinde Türkiye ve Guatemala bayraklarının renkleriyle aydınlatıldı. Ayrıca, binanın birleştirici kemerinin üst kısmında meşale yakıldığı gözlemlendi.

Kültürel ve Sosyal Etkinlikler

Diplomatik ilişkilerin bu önemli dönüm noktası nedeniyle, Türkiye'nin Guatemala Büyükelçiliği tarafından bir dizi kültürel ve sosyal etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.