Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Güç Halkaları 2. Sezon Çekimlerini Senarist Grevi Olmadan Tamamlayacak

Amazon Prime Video'nun 'The Lord of the Rings: Güç Yüzüklerine Dair' dizisi, senarist grevi sırasında prodüksiyona devam eden son dizi oldu. Ancak baş yapımcılar J.D. Payne ve Patrick McKay olmadan çekimleri tamamlayacaklar. Dizinin yazar olmayan yürütücü yapımcıları, yönetmenleri ve ekibi prodüksiyonu denetleyecek.

Yayın Tarihi: 09.05.2023 17:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Güç Halkaları 2. Sezon Çekimlerini Senarist Grevi Olmadan Tamamlayacak

Güç Halkaları 2. Sezon Çekimleri Senarist Grevi Olmadan Tamamlayacak

"The Lord of the Rings: Güç Yüzüklerine Dair", devam eden WGA grevi sırasında prodüksiyona devam eden en son önemli TV dizisi oldu, ancak Amazon Prime Video dizisi bunu baş yapımcılar J.D. Payne ve Patrick McKay'in hizmetleri olmadan yapacak.

Kaynakların Variety'ye verdiği bilgiye göre, kapsamlı fantastik dizinin çekimlerine 19 gün kaldı ancak WGA grev kuralları uyarınca, Payne, McKay ve diğer yazar-yapımcıların grev devam ederken sette yaratıcı kararlar almak da dahil olmak üzere yapım sırasında herhangi bir yazarlık temelli göreve katılmaları yasaklandı.

Bunun yerine, dizinin yazar olmayan yürütücü yapımcıları (Lindsey Weber gibi), yönetmenleri (Charlotte Brändström, Sanaa Hamri ve Louise Hooper) ve ekibi İngiltere merkezli çekimlerde prodüksiyonu denetliyor.

Prodüksiyona yakın bir kaynağa göre, "Güç Halkaları "nın uzun metrajlı film düzeyindeki kapsamı nedeniyle sezon boyunca gece çekimleri de dahil olmak üzere birden fazla birim çekim yaptı. Payne ve McKay ayrıca, diziden mümkün olduğunca sorunsuz bir şekilde ayrılmalarını sağlamak için yapım ekibiyle birlikte olası bir yazar grevini önceden planladılar.

Yazarlar grevi sırasında mevcut tüm film ve TV yapımları üzerindeki baskı, SAG-AFTRA ve DGA için yaklaşan 30 Haziran son sözleşme tarihi ile daha da artıyor.

Bu birlikler ve Sinema ve Televizyon Yapımcıları Birliği bu tarihe kadar yeni bir sözleşme anlaşmasına varamazlarsa, oyuncular ve yönetmenler de yazar grevine katılabilir ve sektör genelinde daha da ciddi bir kapanmaya yol açabilir.

"The Rings of Power'ın çekimleri 3 Ekim 2022'de başlayan sekiz bölümlük ikinci sezonu için prodüksiyon Yeni Zelanda'dan İngiltere'ye kaydırıldı. Diğer yürütücü yapımcılar arasında Callum Greene, Justin Doble, Jason Cahill ve Gennifer Hutchison yer alıyor; Brändström ortak yürütücü yapımcı, Kate Hazell ve Helen Shang ise yapımcı. Andrew Lee, Matthew Penry-Davey ve Clare Buxton ise ortak yapımcılar.