Güney Afrika'da 6. Sosyal Adalet Zirvesi
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi'nin öncülüğünde "6. Sosyal Adalet Zirvesi" gerçekleştirildi.
Etkinlik Detayları
Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'nda düzenlenen zirve, "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" teması etrafında şekillendi. Zirveye, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu gibi önemli isimler katıldı.
Önemli Konular Ele Alındı
Etkinlikte, dünya genelinde açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği gibi toplumsal sorunlar detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle, 2030 yılına kadar 828 milyon insanın yaşadığı açlık sorununu sona erdirmeyi amaçlayan Birleşmiş Milletler'in Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri etkinliğin merkezinde yer aldı.
Türkiye’nin Katkıları
Türkiye'nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, etkinlikte Türkiye'nin BM'nin 2030 Gündemi çerçevesindeki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Kandaş, "Türkiye, sosyal kalkınma hedeflerini 11. Ulusal Kalkınma Planı projelerine dahil etti ve sosyal güvenlik sistemleri ile her kesime, ücretsiz sağlık hizmeti gibi sosyal yardımlar sağlıyor" dedi.
TİKA'nın Projeleri
Büyükelçi Kandaş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) Güney Afrika'daki başarılı projeleri hakkında da bilgi vererek, okullarda sera ve sebze bahçesi yapımı, prefabrik mutfak bağışları, meyve ağaçlarının dikimi ve su arıtma tesisleri gibi projelerin gıda güvenliği hedeflerine katkıda bulunduğunu belirtti.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6. Sosyal Adalet Zirvesi" düzenlendi. Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu'da, zirve kapsamında "Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" temasıyla düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu ile Güney Afrika ve dünya genelinden çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.