Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Halkbank İş Kurma Kredisi Başvuruları Başladı

Halkbank, işsizliği önlemek ve iş dünyasını desteklemek amacıyla 2 yıl geri ödemesiz 250 bin TL kredi başvurularını başlattı. Başvuruların internet üzerinden yapıldığı ve başvuru şartlarının en az ilkokul mezunu ve 45 yaşını aşmamış olmak olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 09.10.2023 18:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Halkbank İş Kurma Kredisi Başvuruları Başladı

2 yıl geri ödemesiz 250 bin TL kredi başvurusu başladı.

En az ilkokul mezunu vatandaşlara işlerini kurmaları için kredi verileceği açıklandı. Halkbank resmi internet adresi üzerinden konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında başvuruların başladığına yer verildi.

Seçim sonrası işsizliğin önüne geçmek, iş dünyasını desteklemeye, iş dünyasının büyümesine katkı sağlamak, genç işsizlerin kendi işlerini kurmaları ve buna ek olarak personel istihdamının artması için kredi kampanyası başlatıldı. Başlatılan kampanya kapsamında 45 yaşından küçük en az ilkokul mezunlarına 250 bin liralık kredi verileceği öğrenildi.

BAŞVURU BİLGİLERİ AÇIKLANDI

Halkbank Kobi sayfası üzerinden yapılan son dakika açıklamasında 'Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir' ifadelerine yer verildi ve başvuru şartlarına şu şekilde yer verildi: 'En az ilkokul mezunu, 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir. Girişimcinin gazi, şehit/gazi yakını veya engelli olması durumunda yaş şartı 55 olarak uygulanacaktır. (45 yaşını aşmış girişimcilerin başvuruları yalnızca standart başvuru süreci -şube kanalı- ile alınabilecektir.)'

PEKİ NASIL OLACAK?

Örnek vermek gerekirse; Diyelim ki bir giyim mağazasında çalışıyorsunuz ve artık kendi işinizi, kendi giyim dükkanınızı açmak istiyorsunuz. Bunun için başvuru yapabilirsiniz. Ya da diyelim ki bir kebapçıda çalışıyorsunuz ama artık kendi işinizi kurmak istiyorsunuz. Bunun için başvuru yapabileceksiniz. Bunun yanı sıra özel kurs merkezi, avukatlık ofisi, mühendislik ofisi ve buna benzer tüm işler için iş kurma kredisine başvuru yapabilirsiniz.

2 YIL GERİ ÖDEME YOK

Halkbank'tan yapılan açıklamada kredinin geri ödemesi hakkında, 'Kredi Türü ve Vadesi: Taksitli işletme kredisi şeklinde azami 12 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere toplam azami 60 ay vade uygulanabilecektir' denildi.

PEKİ BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Başvurular internet üzerinden başvuru formunun doldurulması ile yapılacak. Halkbank kobi sayfası dışında herhangi bir sayfadan başvuru yapmayınız. Başvuru yapacak vatandaşların 'https://www.halkbankkobi.com.tr/tr/Girisimci/girisimci-bankacilik/girisimci-kredileri/girisimci-kredileri.html' sayfasına gitmesi gerekiyor. Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Daha sonra açılan sayfada aşağıdaki fotoğrafta gösterdiğimiz gibi GİRİŞİMCİ KREDİSİ İSTİYORUM yazan yere tıklayın: Daha sonra başvuru yapmak istediğiniz paketi seçerek başvuru formuna gidin. Burada sizden istenen bilgileri girerek başvurunuzu internet üzerinden yapabilirsiniz. Başvurunun yapılmasından sonra değerlendirme süreci olacak. Değerlendirme süreci sonrası başvuru sonucunuz size verilecektir.