Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas Saldırısında Hayatını Kaybeden Alman Dövmeci Shani Louk'un Ailesinden Açıklama

Hamas'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırıda kaybolan Alman dövmeci Shani Louk'un ailesi, kızlarının hayatta olmadığını duyurdu. Louk'un ablası Instagram üzerinden duyuruyu yaparken, saldırının detayları henüz bilinmiyor. Louk'un Meksikalı erkek arkadaşı da saldırı sonucunda kaçırılmış olabilir.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 13:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hamas Saldırısında Hayatını Kaybeden Alman Dövmeci Shani Louk'un Ailesinden Açıklama

Hamas Saldırısı ve Shani Louk'un Kayboluşu

Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e gerçekleştirdiği saldırıda kaybolan ve hakkında birçok spekülasyonun ortaya atıldığı 22 yaşındaki Alman dövmeci Shani Louk ile ilgili bir açıklama bugün ailesinden geldi…

Saldırıdan hemen sonra paylaşılan sosyal medya görüntülerinde bir bacağı ters dönmüş bir şekilde bilinci kapalı bir biçimde bir kamyonetin arkasında gezdirilen ve yoldan geçen Hamas militanlarının üzerine tükürerek hakaret ettiği Louk’un yaşamını yitirdiği açıklandı. Hamas’ın saldırı düzenlediği Nova Festivali’ne katılan ve eğlendiği sırada saldırıya uğrayan Louk ile ilgili net bir açıklama yapılmamıştı.

Geçen 3 hafta içerisinde ailesi kızlarının hayatta olduğunu iddia ederken Hamas’tan ya da İsrail’den konuyla ilgili bir açıklama gelmemişti. Genç kadının akıbeti uzun bir süre merak konusu oldu. Fakat bugün Louk’un ailesi kızlarının öldüğünü duyurdu.

Ailenin Açıklamaları

Hamas Ekim ayının başında gerçekleştirilen şafak saldırılarında en az 200 kişiyi kaçırmış, 1400 kişiyi de öldürmüştü. Bugün Alman medyasına konuşan acılı anne Ricarda Louk, kızının öldüğünü duyurdu. RTL/ntv’ye konuşan Louk, “Maalesef dün kızımın artık hayatta olmadığı haberini aldık” dedi.

Shani Louk’un ablası Adi de Instagram üzerinden bir paylaşımda bulundu. Adi, “Büyük bir üzüntüyle kız kardeşimin yaşamını yitirdiğini duyurmak istiyorum” dedi. Louk’un ölümünün detayları henüz bilinmiyor.

Olayın Arka Planı

Hamas’ın saldırısı sonrasında Louk’un görüntüleri gündem olmuştu. Aynı saldırıda Louk’un Meksikalı erkek arkadaşı Orion Hernandez Radoux’nun da Hamas tarafından kaçırıldığı tahmin ediliyor. Saldırının ardından Louk ailesi Alman hükümetine çağrıda bulunmuş fakat daha sonra Alman hükümetinin bu saldırıyla ilgilenmediğini söylemişti.