Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'ın İsrail'e Yaptığı Saldırı Sonucu Gazze'de Durum Kötüleşiyor

Hamas'ın İsrail'e gerçekleştirdiği saldırı sonucunda Gazze'de durum kötüleşiyor. İsrail'in misilleme hava saldırıları bölgedeki sivilleri de etkiliyor. Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre 313 Filistinli öldü, İsrail Büyükelçiliği ise en az 300 İsraillinin öldüğünü açıkladı. Filistin Başbakanı Iştiyye, uluslararası desteğin İsrail'i daha da cesaretlendirdiğini belirtti. Gazze'deki Ulusal İslam Bankası vuruldu ve İsrail ordusu Hamas'ın saldırılarında hayatını kaybeden 13 askerin kimlik bilgilerini paylaştı. İsrail Savunma Bakanı, Gazze ve Lübnan sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin tahliye edilmesi talimatı verdi.

Yayın Tarihi: 08.10.2023 19:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hamas'ın İsrail'e Yaptığı Saldırı Sonucu Gazze'de Durum Kötüleşiyor

Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği son yılların en büyük saldırısı 24 saat önce Gazze'de halk tarafından kutlanıyordu.

Ancak İsrail'in misilleme hava saldırısı başlatması üzerine bu tablo tersine döndü. Gazze'de bulunan BBC muhabiri Rushdi Abu Alouf'a göre bugün sabah saatlerinden itibaren bölgeyi kara bir duman bulutu kaplamış durumda. İnsanlar evlerinden çıkmıyor, devamlı patlama sesleri duyuluyor.

İsrail, Gazze'ye elektriği kestiği için çoğu bölgede elektrik yok. Su kaynakları da dünden beri kesik.

İsrail'in bu sabah gerçekleştirdiği saldırılardan biri ise Gazze'deki internet sağlayıcıları için bir merkez görevi gören Vatan Kulesi'ni hedef aldı.

İsrail Hava Kuvvetleri, savaş uçaklarının Hamas terör örgütünün istihbarat dairesi başkanına ait bir yerleşkeyi hedef aldığını söylese de saldırılar bölgedeki sivilleri de etkiliyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Cumartesi gününden bu yana Gazze'deki misilleme hava saldırılarında toplamda 313 Filistinlinin öldürüldüğünü, yaklaşık 2000 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Türkiye Büyükelçiliği, İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan alıntı yaparak, şu ana kadar en az 300 İsraillinin öldürüldüğünü ve onlarca kişinin kaçırıldığını söyledi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde önemli sayıda İsrailli sivil ve askerin Hamas tarafından rehin tutulduğunu söyledi.

Filistin Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Filistin Başbakanı Iştiyye’nin, İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ile Filistin ve İsrail’deki son gelişmeler hakkında telefonda görüştüğü kaydedildi.

İsrail’in arkasındaki uluslararası desteğin onu daha fazla “suç işlemeye” teşvik ettiğini belirten Iştiyye, “yaşananların tüm sorumluluğunun, nefret, şiddet ve kışkırtıcı bir atmosfer oluşturan ve uluslararası hukuku ihlal eden İsrail’e ait” olduğunu vurguladı.

İsrail savaş uçakları Gazze’nin merkezinde yer alan Er-Rimal semtindeki Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu.

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın saldırılarında hayatını kaybeden 13 İsrail askerinin daha kimlik bilgilerinin aileleri ve kamuoyuyla paylaşıldığı ifade edildi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze ve Lübnan sınırına yakın Yahudi yerleşim birimlerinin tahliye edilmesi için hazırlıkların yapılması talimatını verdi.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün sabah İsrail’e “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 370 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı.