Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hamas'ın Taylandlı İşçileri Kaçırması ve İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

Hamas'ın baskınında Taylandlı 14 işçinin rehin alınarak Gazze'ye kaçırılması, 20 Taylandlının da öldürülmesi Uzay Doğu ülkesinde şok etkisi yarattı. Hamas-İsrail savaşında beşinci günün sabahına girildi, hava saldırılarının hedefinde olan Gazze gece boyunca uyumadı. Gazze'ye tam taarruza geçeceğini duyuran İsrail'e ait savaş uçakları bölgeyi bombardımana tutuyor.

Yayın Tarihi: 11.10.2023 16:04
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hamas'ın Taylandlı İşçileri Kaçırması ve İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

Hamas'ın Taylandlı İşçileri Kaçırması

Hamas'ın baskınında Taylandlı 14 işçinin rehin alınarak Gazze'ye kaçırılması, 20 Taylandlının da öldürülmesi Uzay Doğu ülkesinde şok etkisi yarattı.

El Cezire televizyonuna konuşan Taylandlı Kanyarat Suriyasri, baskın sırasında Hamas militanlarının yere yatırdığı kişiler arasında olan eşini omzundaki Budist dövmesinden tanıdığını anlattı. 40 yaşındaki eşi Owat Suriyasri’nin Hamas’ın kaçırdığı 14 Taylandlıdan biri olduğunu söyleyen Kanyarat, “Hamas’tan Taylandlıları bırakmasını istiyoruz. Bizim bu olanlarla bir ilgimiz yok. Ailelerine bakmak için çalışmak üzere İsrail’e gittiler. Hepsinin çocukları var” dedi.

Owat Suriyasri’nin, İsrail’de tarım alanında çalışan 300 bine yakın Taylandlı gibi ülkenin en yoksul bölgesi Owat’tan olduğu belirtildi. İsrail, 2011’de Tayland’la yabancı işçilerin istihdamına yönelik bir anlaşma imzalamıştı.

Hamas’ın kanlı baskınında ölen yabancılar sıralamasında Taylandlılar ilk sırada yer alıyor. Tayland Dışişleri Bakanlığı’na göre en az 20 Taylandlı İsrail’i hedef alan saldırılarda hayatını kaybetti.

Taylandlı göçmen işçilerin tercih ettiği yerler arasında İsrail, Güney Kore ve Tayvan’ın ardından üçüncü sırada geliyor.

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

Hamas-İsrail savaşında beşinci günün sabahına girildi, hava saldırılarının hedefinde olan Gazze gece boyunca uyumadı. Gazze'ye tam taarruza geçeceğini duyuran İsrail'e ait savaş uçakları bölgeyi bombardımana tutuyor. İsrail ayrıca Lübnan'ın ardından bir ülke ile daha çatışmaya girdi. Dünyanın kilitlendiği Orta Doğu'daki tüm gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz.