Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hasan Turan: PKK Kerkük'te Açık Açık Faaliyet Gösteriyor

Kerkük'te PKK'nın sivil toplum adı altında faaliyetleri artıyor, Türkmen liderden acil önlem çağrısı geldi.

Yayın Tarihi: 19.10.2024 23:41
Güncelleme Tarihi: 19.10.2024 23:41

Hasan Turan: PKK Kerkük'te Açık Açık Faaliyet Gösteriyor

Kerkük'te PKK'nın Faaliyetleri Artıyor

Irak Türkmen Cephesi'nin Başkanı Hasan Turan, Türkmenler arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Irak'ın Kerkük kentinde, terör örgütü PKK'nın sivil toplum kuruluşu kisvesi altında açıkça faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Artan Saldırılara Dikkat Çekti

Turan, basına yaptığı açıklamada, son bir ay içinde PKK'nın Türkmenlere yönelik saldırılarının artış gösterdiğini belirtti. Türkmenlerin güvenliği için Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'den "Kerkük'ün güvenlik dosyasına" müdahale etmesini talep etti.

Hükümet Acil Önlem Almalı

Türkmenlere yönelik saldırıların iş yerleri ve çarşıları hedef aldığını belirten Turan, Irak hükümetinin acilen harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

PKK'ya Yardakçılık Eden Siyasi Taraflar

Turan, Irak hükümeti tarafından yürütülen soruşturma ve incelemeler sonucunda, Kerkük'te son bir yılda meydana gelen olayların PKK ve ona destek veren bazı siyasi gruplar tarafından gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Tehditler ve Güvenlik Boşluğu

5 Ekim'de Türkmen yetkili Saygın Haceroğlu'na yönelik saldırının arkasında PKK'nın olduğuna inandığını belirten Turan, Başbakan Sudani'ye olayın soruşturulması talebini iletti. Ayrıca, güvenlik gücü üniforması giymiş kimliği belirsiz şahısların Kerkük'teki bir Türkmen gazetecinin evine düzenlediği silahlı baskını hatırlatarak, Türkmenlere yönelik tehditlerin arttığını yineledi.

Turan, "Kerkük'te federal hükümete bağlı olmayan güçlerin ortaya çıkmasıyla güvenlik sorunlarının arttığını" ifade ederek, Bağdat hükümetinin Kerkük'teki güvenliği gözden geçirmesini talep etti.

Kerküklü Gazetecilerin Güvenliği Sağlanmalı

Kerkük'te gazetecilerin tehditler ve saldırılarla karşılaştığını bildiren Turan, hükümetin bu durumu acilen ele alarak Kerküklü gazetecilerin can güvenliğini sağlaması gerektiğini vurguladı.

Güvenlik Boşluğuna Dikkat

Turan, Kerkük-Erbil ve Kerkük-Süleymaniye sınırlarında PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerinin varlık göstermesi için bir güvenlik boşluğu oluştuğuna dikkat çekti. Bu alanların Irak hükümeti güçleri tarafından kontrol altına alınmasını talep etti.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son...

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan, Kerkük'te düzenlediği basın toplantısında, PKK'nın son bir ayda Kerkük'teki Türkmenlere yönelik saldırılarının arttığını belirterek, ​​​​​Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin "Kerkük'ün güvenlik dosyasına" müdahale etmesini istedi.